13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDoroftei l-a invins prin KO tehnic pe Chucky T.

Doroftei l-a invins prin KO tehnic pe Chucky T.

In gala desfasurata simbata seara, la Montreal Casino, Leonard Dorin Doroftei, fostul campion mondial la categoria usoara (WBA), l-a invins prin KO tehnic, in repriza a patra, pe americanul Chucky Tschorniawsky, in limitele categoriei superusoara (WBC).

In prima repriza, pugilistul american a fost mai incisiv si a cistigat cu 10-9, dar Doroftei a preluat apoi intiativa si a cistigat urmatoarele doua runde. Repriza a patra a fost cea decisiva, Chucky T. fiind facut groggy de o serie devastatoare a lui Doroftei, dupa doua minute si 57 de secunde de la gongul de start al rundei.

A 22-a victorie pentru „Mosu’“

Dupa acest succes, al 22-lea in 23 de meciuri pentru Doroftei (un meci l-a incheiat la egalitate, cu Paul Spadafora), dintre care opt inainte de limita, pugilistul roman il va intilni, pe 17 iulie, pe canadianul Arturo Gatti, intr-un meci ce se va desfasura pe stadionul „Olimpic“ din Montreal, pentru titlul mondial la WBC. Adversarul sau, Chucky T. (27 de ani), are un palmares de 23 de victorii, opt infringeri si un meci egal.

Doroftei nu a mai urcat in ring din 17 mai 2003, cind arbitrii au vazut egalitate in meciul sau cu Paul Spadafora pentru unificarea titlurilor WBA si WBC la categoria usoara. Romanul si-a pierdut centura WBA la Bucuresti, pe 25 octombrie 2003, cind nu a reusit sa intre in categorie pentru meciul cu panamezul Miguel Callist.

„Vreau sa-l trimit la podea pe Gatti“

Dupa meciul de simbata, Doroftei a spus ca isi doreste sa fie in cea mai buna forma pentru partida cu Arturo Gatti. „Cind am venit in Canada si l-am vazut pe Gatti, m-am gindit: «Oau, ce boxer!». Imi place acest tip. Pentru el vreau sa fiu in cea mai buna forma. Vreau sa-i arat cit de mult il respect, dar vreau si sa-l trimit la podea“, a spus Doroftei.

„Chucky nu este un pugilist de top, dar este un baiat extraordinar. Meciul cu Chucky a reprezentat doar o sansa de a reveni in ring. Acum vreau sa ajung la un nivel mai mare“, a adaugat Doroftei.

Diaconu si Bute au cistigat in gala de simbata

Adrian Diaconu si Lucian Bute, ceilalti doi romani care au boxat in gala de la Montreal, au obtinut victorii clare simbata seara.

La categoria grea-usoara, Adrian „The Shark“ Diaconu l-a invins prin decizie unanima la puncte (100-89, 99-90, 100-89) pe brazilianul Roberto Coelho (34 de ani), intr-un meci de zece reprize, dupa ce sud-americanul a fost trimis la podea in runda a treia. Diaconu (25 de ani) a obtinut cea de-a 15 victorie la profesionisti din tot atitea meciuri (opt prin KO). Pentru Coelho a fost al 12-lea esec, din 42 de meciuri (30 de victorii, 22 inainte de limita). Diaconu a avut o bursa de 10.000 de dolari canadieni.

La categoria supermijlocie, Lucian Bute a avut nevoie doar de un minut si 48 de secunde pentru a-l invinge prin KO tehnic pe Jean Pascal Service (Republica Centrafricana, 24 de ani), debutant la profesionisti. Bute (23 de ani) a obtinut astfel a treia sa victorie la profesionisti, din tot atitea meciuri, toate cistigindu-le inainte de limita.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS