10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSperietoare pentru Stinga

Sperietoare pentru Stinga

Chiar daca la inceputul pregatirilor s-a vorbit despre readucerea lui Ionut Lutu de la Rapid la Universitatea, plecarea mijlocasului in Cipru, la Apollon Limassol, dar si scurgerea timpului, lasasera afacerea in stadiu de zvon. In plus, demisia lui Mititelu, cel care l-a adus vara trecuta pe jucator in Banie, dar l-a si vindut la Rapid, erau argumente ca „Hagi-Lutu“ nu va mai veni la Universitatea.

Cu toate acestea, saptamina trecuta, in ultima zi de transferuri, a explodat bomba: Lutu a semnat cu Universitatea! Imediat, au inceput speculatiile. Staicu a afirmat: „Ionut este un copil de suflet al meu, il iubesc prea mult si nu am cum sa-l refuz“.

In spatele acestor afirmatii ar sta insa alte motive. Unul dintre acestea este prestatia nesatisfacatoare a lui Ovidiu Stinga, care nu se pliaza pe sistemul folosit de italianul Nicolo Napoli, 4-4-2. Ovidiu nu poate juca in banda, iar la meciul cu Otelul, Napoli a facut modificari de tactica, jucind cu un inchizator si un mijlocas, Stinga, in spatele virfurilor, dupa ce toata iarna a utilizat doi mijlocasi la inchidere si doi de atac.

De fapt, un oficial craiovean a si dat raspunsul la intrebarea „De ce Lutu?“ „Un fel de sperietoare pentru Stinga, in prima faza, dar si pentru ca in tactica lui Napoli lipseste un mijlocas stinga cu sarcini ofensive“.

Chiar daca, deocamdata, lui Lutu nu i-a sosit „cartea verde“, se spera ca pina la jocul de simbata, de la Bacau, sa primeasca acest document si sa fie aruncat in lupta chiar in locul decarului Universitatii. Prestatia sub asteptari din ultimul timp a lui Stinga, nervii acestuia (isi cearta toti colegii, ba ca nu-i dau pasa buna si trebuie el sa alerge un pas in plus, ba ca nu dau drumul la minge cind vrea el), prietenia cu Mititelu, dar mai ales jocul static al acestuia ii fac pe oficialii olteni si pe Napoli sa se gindeasca la trecerea „decarului“ pe banca de rezerve.

„Evolutiile lui Stinga sint din ce in ce mai slabe“, a comentat presedintele oltenilor dupa meciul cu Otelul, iar murmurele celor din tribune sint destule argumente in favoarea afirmatiilor de mai sus. Totusi, prin absenta lui Bundea de la Bacau, care este suspendat pentru cumul de patru cartonase galbene, locul lui Stinga in primul unsprezece pare asigurat chiar daca Lutu va primi drept de joc. Dar cine stie, mijlocas dreapta poate juca si Romulus Miclea…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS