17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMai bine cistigam urit decit sa pierdem frumos

Mai bine cistigam urit decit sa pierdem frumos

In fotbal, sint cautati antrenorii care stiu sa cistige meciuri. Pentru suporteri e bun si spectacolul, cu conditia ca favoritii sa bata. Daca vin adversarii si se baricadeaza pina scot un egal, totul nu e decit frectie la un picior de lemn, indiferent ca echipa ta a atacat nonstop si a ratat 5-7-9 (depinde de cine numara…) ocazii de gol.

Simbata, Otelul, cu alde Barbu, Munteanu, Toma, Aldea si Marginean, a jucat urit, dar a „produs“ un punct. Universitatea, cu Guso, Papura, Iordache, Stinga, Bundea, Plesan si Murgan, fotbalisti fosti sau actuali internationali, a evoluat frumos si a pierdut doua puncte. In clasament, acolo unde conteaza, a cistigat Cirtu. Dar, pentru ca antrenorul craiovean cel mai bun al momentului, tratat cu simpatie de suporterii olteni, le sta unora in git, s-au gasit si complexati care

l-au pus in rama pe Napoli, ignorind ca Universitatea a ratat debutul in retur, chiar pe propriul teren.

Asa este, Craiova lui Nicolo Napoli a ratat cu nonsalanta vreo sapte (numaratoarea noastra…) ocazii de gol. Dar, din moment ce pe tabela de marcaj s-a afisat la final 1-1, usurinta cu care oltenii au ajuns la poarta adversarilor nu ne incalzeste cu nimic.

In Italia, acolo unde fotbalul este tratat cu seriozitate si nu cu patima, acolo unde conteaza punctele si nu cine joaca mai frumos, Capello si Ancelotti antreneaza echipe celebre, care inscriu de doua ori din trei ocazii. Ei, tocmai de aceea Ancelotti antreneaza pe Milan si Napoli pe Universitatea. Sa nu dam vina acum doar pe McBreen, pentru ca pe vremea predecesorilor lui Nicolo (Badea si… Cirtu) apareau constant la gol Bundea si chiar hulitul Njock, ceea ce simbata, in sistemul italianului, nu prea s-a mai intimplat. Practic, daca l-a transformat pe Daniel McBreen intr-un atacant capabil sa-si creeze multe ocazii de gol, Napoli a redus din aportul ofensiv a trei jucatori – Bundea, Plesan si Njock -, care in tur constituiau pericole permanente pentru portile adverse.

Un antrenor priceput si experimentat (ultima calitate ii lipseste, evident, lui Nicolo) face modificari din mers atunci cind sesizeaza ca „scirtiie“ ceva. Dar, in timp ce Cirtu a efectuat o schimbare rapida, introducindu-l pe Dragomir pentru a-l stopa pe vijeliosul Mihaita Plesan ba, mai mult, a marcat o data din doua ocazii, Napoli, fara experienta, nu a simtit ca McBreen nu e in zi de gol si nici ca Bundea nu se simtea prea bine in zona controlata cu autoritate de Nanu.

In rest, raminem la parerea ca o echipa cu Guso, Papura, Iordache, Stinga, Bundea, Plesan si Njock putea sa-i domine cu autoritate pe modestii galateni, chiar si fara antrenor. Asta nu inseamna ca nu este nevoie de Napoli. Speram doar ca italianul sa se obisnuiasca sa gindeasca mai rapid in timpul meciurilor. Atunci va avea parte si de laude, nu din acelea gratuite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS