11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Sport pe scurt

Handbal (m), Liga Nationala

Craiovenii intilnesc liderul

In ultima etapa a turului grupei valorice B a Ligii Nationale, handbalistii din Banie vor intilni, acasa, in Sala sporturilor din Valea Vlaicii, de la ora 11.30, pe „Poli“ Izomet Timisoara, echipa care nu a pierdut pina acum nici un meci. Universitatea Petrolul Craiova, care nu are la activ decit o singura victorie, se afla in lupta pentru evitarea retrogradarii si va avea un retur de foc in incercarea de a se mentine in prima liga.

Partida de astazi va fi dificila pentru olteni, mai ales ca elevii lui Dobeanu s-au antrenat mai putin in aceasta saptamina, majoritatea fiind raciti. In plus ,Soanca are ceva probleme medicale, dar va evolua in partida cu timisorenii. „Va fi un meci foarte greu pentru noi, tinind cont ca unii dintre jucatori nu se afla in deplinatatea fortelor, iar adversarii formeaza o echipa care s-a dovedit pina acum imbatabila in grupa. Vom incerca insa sa facem un joc cit mai bun, pentru a obtine un rezultat favorabil“, a spus tehnicianul craiovenilor, Sebastian Dobeanu.

Handbal (f), Divizia A

DWAR vizeaza victoria

Echipa feminina de handbal din Banie, DWAR Craiova, va sustine astazi primul joc pe teren propriu din returul Diviziei A. Oltencele vor intilni, de la ora 10.00, in Sala sporturilor din Valea Vlaicii, pe CSM Sibiu, formatie care, in clasament, se afla pe locul doi, cu 15 puncte, la doua puncte de DWAR, echipa ajunsa pe pozitia a treia, dupa succesul din prima etapa, 28-23, la Tirgu Jiu, cu Gilortul.

Si adversarele craiovencelor vin dupa o victorie in deplasare, 32-25 cu Amical Corabia, asa ca disputa se anunta extrem de echilibrata. Elevele lui George Burcea sint insa decise sa profite de avantajul terenului propriu si sa le egaleze pe sibience in clasament, mai ales ca acestea au ca avantaj si rezultatul din tur, cind s-au impus in fata oltencelor cu 24-18.

Cu exceptia portaritei Dinca, in continuare accidentata, restul handbalistelor de la DWAR sint apte de joc si vor sa confirme forma buna aratata etapa trecuta.

Handbal juvenil

Intrecere intre gimnazii

In Banie s-a desfasurat recent faza municipala a campionatului de handbal, intre scolile gimnaziale din Craiova. La aceasta olimpiada a sportului scolar au participat atit echipe de baieti, cit si de fete, invingatoare iesind Scoala nr. 36, respectiv 33. In competitia fetelor, locurile doi, trei si patru au fost ocupate, in ordine, de scolile nr. 30, 34 si 29, in timp ce la baieti pe locul secund s-a clasat Scoala „Tudor Arghezi“, urmata de Scoala nr. 30 si Scoala nr. 18.

Baschet (f)

Colegiul „Carol I“ a cistigat faza judeteana

Faza judeteana a CN Scolar de baschet (licee) s-a incheiat cu victoria echipei Colegiului National „Carol I“ din Craiova, fetele antrenorului Cristian Corneanu, care au cistigat competitia fara nici o infringere, calificindu-se pentru faza finala.

Invinsele baschetbalistelor de la „Carol I“ sint echipele de la Colegiul National „Elena Cuza“, Liceul Industrial „Stefan Odobleja“ si Liceul „Independenta“ din Calafat.

Profesorul Cristian Corneanu a folosit formatia: Iulia Bica, Ana Maria Grigorie, Oana Jianu, Camelia Stancu, Raluca Radulescu, Alina Dinculeanu, Andreea Mihai, Loredana Diaconu, Mirona Turcitu, Lavinia Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS