12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDebutam impotriva lui Cirtu

Debutam impotriva lui Cirtu

• Antrenorul oaspetilor este cel care a cladit actuala echipa a alb-albastrilor • Cirtu nu vrea sa vorbeasca despre partida de astazi, in care tine cu Universitatea si vrea sa bata Otelul!

• Stadion „Ion Oblemenco“, ora 15.30 (direct, Prima TV)

• Formatii probabile:

Universitatea: Guso – Bolohan, Daouda, Papura, Iordache – Bundea, Murgan, Plesan, Stinga – Njock, McBreen. Antrenor: Nicolo Napoli.

Otelul: M. Barbu (Cernea) – Ad. Toma, Ghionea, Pelin, Izvoreanu – C. Dobre, Pirvu, Danciu, Nanu – D. Oprea, Cr. Negru). Antrenor: Sorin Cirtu.

• Vor arbitra: Marian Salomir – Ispas Cojocaru si Ionel Popa. Rezerva: V. Berbecaru.

• Observatori: Valentin Alexandru si Vasile Avram.

Universitatea a inceput campionatul cu Cirtu pe banca si acum debuteaza in retur impotriva lui Cirtu! Tocmai de aceea, partida este aparte, Sorin fiind omul care a cladit cea mai mare parte din echipa noastra de acum.

A venit totusi vremea ca unele evolutii modeste ale alb-albastrilor din amicale (explicabile pina la un punct) sa fie astazi uitate, iar Universitatea sa paseasca cu dreptul in acest retur de foc, in tentativa de a urca pe podium si de a incasa astfel potul promis de Staicu, vreo 10.000 USD (dolarul urca de citeva zile!). In interviurile acordate mass-media, aproape toti fotbalistii, dar si oficialii oltenilor, au declarat ca Universitatii ii este la indemina acest obiectiv ambitios, acela de a scoate de pe podium una dintre cele trei puternice echipe din Capitala, Dinamo, Steaua sau Rapid.

„Nu ne temem de acest joc“, a afirmat Nicolo Napoli. „Otelul vine pe «Ion Oblemenco» sa joace si, daca putem, sa cistigam!“, a explicat si fostul antrenor al Universitatii, Sorin Cirtu, care intr-o emisiune Tv in direct i-a urat, in italiana, bafta lui Napoli… Astazi, diplomatia din declaratii va fi lasata la… intrare, iar cei doi cursanti de la Coverciano (Napoli si Cirtu) vor astepta de la elevii lor sa moara pe teren, cum se zice. Sorin Cirtu are citeva „obiective“ de indeplinit la Galati: Otelul sa-si redobindeasca identitatea de campioana a provinciei (obiectiv pe termen lung), iar in acest retur sa elimine Rapidul din Cupa Romaniei si sa obtina un rezultat bun in Banie. Nu e vorba de nici o razbunare, ci doar de „meciuri“ in fotbal. Pentru Otelul – locul sase – si un rezultat de egalitate poate fi trecut la „pozitive“. In treacat, sa spunem ca Sorin Cirtu, in tinerete, n-a reusit la admitere la Facultatea de Educatie Fizica si Sport din Galati… Acum are o altfel de admitere pe care, ambitios cum il stim, vrea s-o treaca.

Si Napoli are citeva obiective importante de care depind viitorul lui si, de ce sa n-o spunem pe sleau, viitorul Universitatii. Acest sezon este, in sfirsit, unul in care evitarea retrogradarii nu mai este obiectivul alb-albastrilor, iar din declaratiile presedintelui si ale finantatorului intelegem ca pe Unirii 86 exista acum o strategie gindita sa scoata Universitatea din anonimatul european al ultimilor ani…

Joaca astazi Rangelovic si Lutu? Aceasta ar fi o dilema a oltenilor, ambii neavind primita „cartea verde“, dar fiind si cu pregatirea in urma (mai ales Rangelovic). Ieri, Njock a implinit 24 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS