6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCostinha i-a dus pe lusitani in sferturi

Costinha i-a dus pe lusitani in sferturi

Manchester United – FC Porto 1-1

• Stadion „Old Trafford“, spectatori: 67.000.

• Au marcat: Scholes ’32 / Costinha ’90.

Manchester: Howard – Ph. Neville, O’Shea, Brown, G. Neville – Fletcher (’75, Cristiano Ronaldo; ’83, Solskjaer), Djemba-Djemba (’46, Saha), Butt, Scholes, Giggs – Van Nistelrooy.

Porto: Baia – P. Ferreira, J. Costa (’37, Pedro Emanuel), Carvalho, Nuno Valente – Alenicev (’81, R. Fernandes), Costinha, Deco, Maniche – Carlos Alberto (’61, Jankauskas), McCarthy.

• A arbitrat: Valentin Ivanov (Rusia).

Detinatoarea Cupei UEFA, FC Porto, a reusit sa se califice in sferturile de finala ale Ligii Campionilor, avind o prestatie excelenta in dubla mansa cu Manchester United, dar beneficiind si de ajutorul sortii si al unui arbitru asistent, care marti seara a anulat un gol valabil marcat spre finalul primei reprize de Schols.

Norocul echipei lusitane s-a numit Costinha, care a inscris in ultimul minut al partidei de pe „Old Trafford“, stabilind scorul final, 1-1. Manchester conducea inca din prima repriza, prin punctul marcat de Scholes, in minutul 32, care a reluat cu capul centrarea lui John O’Shea de pe partea stinga, si pina la reusita lui Costinha era calificata in sferturi, gratie golului marcat in deplasare (2-1 in tur pentru lusitani). Greseala portarului american Tim Howard, care nu a retinut mingea trimisa din lovitura libera de Benni McCarthy, i-a oferit posibilitatea lui Costinha sa duca echipa portugheza in antepenultima faza a competitiei, in timp ce Manchester United se va afla pentru prima oara in ultimii opt ani in afara sferturilor de finala ale Ligii.

Presa portugheza a salutat calificarea „istorica“ a echipei FC Porto in sferturile de finala ale Ligii Campionilor. „Un gol care va intra in istorie… iar «dragonii» in sferturile de finala“, a scris cotidianul sportiv Record. „Cind se va scrie istoria lui FC Porto, in ea va fi inclusa si egalarea de marti, de la Manchester“, a notat un alt ziar portughez, A Bola.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS