24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRomania - a 23-a forta atletica a lumii

Romania – a 23-a forta atletica a lumii

In clasamentul pe medalii la CM indoor de atletism de la Budapesta, Romania a ocupat pozitia a 23-a, cu doua medalii de bronz. Rusia s-a clasat pe primul loc in aceasta ierarhie, cu opt medalii de aur, sase de argint si cinci de bronz, fiind urmata de SUA (4-5-1), Suedia si Etiopia (2-1-1). In total, 32 de tari au obtinut medalii.

Stafeta feminina de 4×400 m ne-a adus inca o medalie

Cea de-a doua medalia de bronz pe care delegatia Romaniei si-a trecut-o in cont, dupa cea obtinuta de Stefan Vasilache la inaltime, a fost cucerita de stafeta feminina de 4×400 m, compusa din Angela Morosanu, Alina Ripanu, Mariana Rus si Ionela Tirlea. Echipa noastra s-a clasat pe locul al treilea in finala disputata duminica, fiind cronometrata cu timpul de trei minute, 30 de secunde si sase sutimi.

Cursa a fost cistigata de stafeta Rusiei, cu timpul de trei minute, 23 de secunde si 88 de sutimi, care a stabilit astfel un nou record mondial, locul doi fiind ocupat de reprezentantele Belarusului, cu timpul de trei minute, 29 de secunde si 96 de sutimi.

Dupa cursa, cea care a contribuit decisiv la cucerirea medaliei de bronz de stafeta Romaniei, Ionela Tirlea, a spus: „A fost foarte greu pentru mine, pentru ca am alergat cinci curse in doua zile si jumatate, insa la stafeta e mai usor, pentru ca alerg mult mai relaxata. Nu mai vreau sa mai aud de locul patru. Sint fericita ca am contribuit si eu la aceasta medalie, daca la 400 m nu am reusit sa urc pe podium, macar am reusit acum cu stafeta de 4×400 m.“

Alte rezultate

In ultima zi de concurs a CM de atletism de la Budapesta, Marian Oprea a ocupat locul cinci in proba de triplusalt, cu o saritura de 17,19 metri. La rindul sau, Adina Anton a ocupat locul opt in finala probei de saritura in lungime, cu o sarutira de 6,43 metri. Carmen Zamfir nu a fost prezenta in finala, dupa ce a ocupat locul al saptelea in semifinala a doua a probei de 60 m garduri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS