17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPentru Juventus, eliminarea este sinonima cu dezastrul

Pentru Juventus, eliminarea este sinonima cu dezastrul


Mansa secunda a optimilor de finala ale Ligii Campionilor debuteaza astazi cu primele patru meciuri, celelalte intilniri fiind programate miine. Toate partidele vor incepe la ora 21.45, iar Pro TV va transmite in direct derbiul acestei runde, Juventus Torino – Deportivo La Coruna (in tur 0-1), rezumatul celorlalte intilniri urmind sa fie difuzat de acelasi post de televiziune, dupa miezul noptii.

Celelalte trei partide care se vor disputa astazi in returul optimilor de finala ale celei mai importante competitii fotbalistice europene intercluburi sint urmatoarele: Chelsea Londra – VfB Stuttgart (in tur 1-0), Manchester United – FC Porto (in tur 1-2), Olympique Lyon – Real Sociedad (in tur 1-0).

Juventus – Deportivo La Coruna

Deportivo La Coruna a cistigat prima mansa, cu 1-0, prin golul marcat de atacantul Alberto Luque (’37), care a profitat de o respingere gresita a fundasului Thuram. Diferenta de scor putea fi mult mai mare in favoarea spaniolilor, dar elevii lui Javier Irureta nu au stiut sa profite de prestatia slaba a torinezilor. De fapt, antrenorul Juventusului, Marcello Lippi, a fost multumit cu infringerea la limita din Spania si a declarat ca elevii sai pot intoarce rezultatul in returul de pe „Delle Alpi“. Ramine de vazut daca formatia iberica va fi de acord cu acest lucru, mai ales ca antrenorul Javier Irureta s-a impacat cu titularii cu care se certase inaintea primei manse.

Nu trebuie sa neglijam faptul ca „Batrina doamna“, care are sanse reduse sa cistige titlul in Italia, avind cu sase puncte mai putine decit lidera AC Milan, trateaza cu toata seriozitatea meciul cu Deportivo la Coruna, o eventuala ratare a calificarii insemnind un dezastru atit din punct de vedere financiar, cit si din cel al imaginii.

Chelsea – VfB Stuttgart

In Germania, pe arena „Gottlieb-Daimler“, Chelsea a cistigat, cu 1-0, prima mansa cu VfB Stuttgart, singurul gol al meciului fiind marcat, in propria poarta, de Meira. Reamintim ca partida de la Stuttgart s-a disputat intr-o tensiune aparte, oficialii si jucatorii celor doua formatii intrecindu-se in declaratii razboinice, principalii protagonisti fiind mijlocasul londonez Frank Lampard si antrenorul german Felix Magath. Claudio Ranieri, tehnicianul londonezilor, nu s-a implicat in acest razboi, el fiind preocupat de rezultatele slabe inregistrate in ultima vreme de formatia sa, din cauza carora a fost amenintat cu demiterea de catre patronul Abramovici.

Daca in prima mansa nu a evoluat din cauza unei accidentari, se pare ca Adrian Mutu, chiar daca nu este inca refacut complet, va juca astazi pentru Chelsea.

Manchester – FC Porto

La sfirsitul partidei tur de la Porto, pe care Manchester a pierdut-o cu 2-1, tehnicianul britanic Alex Ferguson a parasit nervos stadionul. Antrenorul scotian era suparat ca echipa sa a pierdut tocmai cind el si-a sarbatorit al 100-lea meci din cea mai importanta competitie fotbalistica europeana intercluburi pe care l-a condus de pe banca tehnica, dar mai ales pentru ca Roy Keane a fost eliminat dupa ce l-a calcat pe portarul Baia, si nu va putea evolua astazi in returul de pe „Old Trafford“.

Ferguson i-a reprosat pe un ton ridicat omologului sau de la Porto, Jose Mourinho, ca Baia a simulat o accidentare pentru a provoca eliminarea lui Keane. Tehnicianul portughez nu s-a lasat intimidat si, dupa ce a vizionat inregistrarea incidentului, convingindu-se de justetea deciziei arbitrului, i-a solicitat lui Ferguson sa-si ceara scuze. „Il inteleg pe Ferguson, pentru ca si eu as fi suparat daca echipa mea ar fi fost invinsa de o formatie care are un buget de zece ori mai mic“, l-a „intepat“ Mourinho pe tehnicianul britanic.

Olympique Lyon – Real Sociedad

Olympique Lyon este favorita la calificarea in sferturile de finala ale Ligii Campionilor dupa ce a cistigat partida tur, cu 1-0, chiar in fief-ul formatiei Real Sociedat, „Anoeta“. Acest succes, obtinut gratie autogolului marcat in prima repriza de Schurrer, a fost prima victorie inregistrata de Olympique Lyon in Spania.

Francezii puteau sa incheie conturile calificarii inca din tur, dar Malouda a nimerit bara in ultimul minut al primei reprize.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS