13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Niste catastrofe!

Universitatea – Jiul 0-0

• Stadion „Electroputere“, spectatori 5.000.

Universitatea: Guso – Daouda, Papura, Murgan, M. Iordache – Plesan, Bundea, Miclea, Stinga – McBreen, Njock. Au mai jucat: Banica, Stoianof, Borbely, Buglea, Moti, Vigariu, Preda, Rangelovic, C. Ungureanu. Antrenor: N. Napoli.

Jiul: Hotoboc – Irina, Cr. Oprea, C. Mihai – Al. Badoi, Buhusi, D. Militaru, Piclesan, Ciocoi – Apetrei, M. Voicu. Au mai jucat: Vlasiu, F. Popescu, Fl. Calin. Antrenor: D. Marcu.

• Au arbitrat: S. Bogdan – M. Iliescu, C. Firulescu.

Ultima verificare a Universitatii inainte de debutul returului ne-a aratat o formatie craioveana departe de ce se asteapta de la ea. Cei trimisi pe teren au parut obositi, fara orizont, dar si fara chef. Nicolo Napoli si elevii sau au oferit celor 5.000 de suporteri un spectacol penibil. Cei considerati titulari s-au impotmolit precum carul cu boi, iar cei introdusi dupa pauza au produs ilaritate, diagnosticul fiind clar: catastrofe!

Nici italianul nu s-a dovedit prea inspirat, chiar daca a schimbat registrul tactic de doua ori. A inceput meciul intr-un sistem 4-4-2, dar l-a schimbat pe la mijlocul primei reprize, in 3-4-1-2, jocul echipei fiind parca altul. I-a trecut pe Daouda si M. Iordache fundasi centrali linga Papura, l-a urcat pe Murgan mijlocas stinga si l-a mutat pe Stinga in spatele virfurilor, rezultatul fiind un joc mai elaborat.

A venit insa pauza, si, fire incapatinata, italianul a revenit la 4-4-2, prin schimbarea lui Stinga cu Preda. A rezultat o prestatie incilcita, modificari dupa modificari in echipa, dupa fiecare schimbare efectuata si un zero total. Daca in prima repriza au existat doua situatii de gol prin Njock (‘7) si Plesan (’44), cea de-a doua repriza a fost stearpa. Doar Rangelovic a avut o oportunitate, dar, in locul preluarii, a preferat sa reia spectaculos, dar ineficient, din plonjon cu capul. In rest, au mai fost de notat doar „luminarea“ lui Buglea, sutul spre fanionul de corner al lui Stoianof si centrarile lui Vigariu, care mereu traversau careul!

Asadar, un meci de cosmar pentru alb-albastri, care au fost de nerecunoscut si care creeaza frisoane inaintea returului, mai ales ca in Banie vine trupa lui Sorin Cirtu, sosit in spionaj la acest joc.

Au existat si exceptii

La spectacolul penibil de simbata au existat si citeva exceptii. Portarul Guso a salvat imperial poarta de un gol, blocindu-l in extremis pe Cicoi, scapat singur cu el, Miclea a reusit citeva centrari foarte bune de pe partea dreapta si, placuta surpriza, Marius Iordache.

Fundasul stinga al Universitatii, care revine pe gazon dupa aproape un an jumatate, este mai bun de la meci la meci. Cu Jiul a jucat, 20 de minute, foarte bine si in centrul apararii, iar pe stinga a fost de netrecut in faza defensiva si de neoprit in ofensiva.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS