11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVastag a preluat lotul de box al Romaniei

Vastag a preluat lotul de box al Romaniei

Biroul Federatiei Romane de Box a aprobat, in unanimitate, instalarea unui nou colectiv tehnic la conducerea lotului olimpic de box, dupa demiterea lui Relu Auras, ca urmare a rezultatelor slabe inregistrate de pugilistii romani la CE din Croatia. Colectivul, propus de presedintele FRB, Iosif Armas, va fi format din Francisc Vastag, antrenor principal, secondat de Valentin Vrinceanu si George Adrian, in timp ce Rudel Obreja, fost vicepresedinte al FRB, a fost numit manager sportiv, post care este neretribuit.

Lotul olimpic de box se va reuni luni, sub conducerea noului colectiv tehnic, la Complexul Sportiv „Lia Manoliu“, in vederea pregatirilor pentru participarea la cele patru turnee care ofera ultimele bilete la JO de la Atena, Plovdiv, Varsovia, Göteborg si Baku, boxerii calificati in finale urmind sa participe la competitia olimpica din Grecia.

Vastag nu a avut nici

o pretentie financiara

Noul antrenor principal al lotului olimpic de box, Francisc Vastag, a spus ca obiectivul fixat de comun acord cu Biroul Federatiei Romane de Box este obtinerea unei medalii la Jocurile Olimpice de la Atena. „Ii cunosc pe baieti, am mai lucrat cu ei si sper sa facem o treaba buna impreuna. Am cerut ca Fundatia care exista pe linga FRB sa sprijine cluburile de box cu materiale sportive necesare antrenamentelor“, a spus Vastag, care isi va anunta in zilele urmatoare echipa tehnica, insa a precizat ca nu stie exact daca Gheorghe Simion va fi unul dintre colaboratorii sai.

La rindul sau, Iosif Armas a precizat ca Vastag nu a avut nici o pretentie financiara. „Membrii Biroului Federal si-au dat acordul ca Vastag sa devina noul antrenor al lotului olimpic si m-au delegat sa negociez cu el. Vastag nu a avut nici o pretentie financiara si a acceptat conditiile noastre. El va beneficia de premierile stabilite de Biroul Federal dupa obtinerea unor anumite performante. Trebuie sa fim uniti pentru a gasi solutii“, a spus Armas.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS