9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVor fi capabili turcii de surprize?

Vor fi capabili turcii de surprize?

Mansa a doua a saisprezecimilor de finala ale Cupei UEFA programeaza astazi mai multe partide interesante, putine fiind echipele care pot fi considerate deja calificate dupa disputarea primei manse. Cu exceptia celor de la Mallorca, victoriosi cu 3-0 in deplasarea de la Moscova, in restul partidelor se va juca „pe viata si pe moarte“.

Meci capital pentru „Il Luce“

Unul dintre meciurile care tin capul de afis este cel de la Istanbul, unde Besiktas, in cadere libera in campionat, va intilni Valencia. In tur, dupa un joc bun facut de trupa lui Lucescu, in care Pancu a fost vioara intii, spaniolii s-au impus cu 3-2, printr-un gol marcat in ultimele secvente ale prelungirilor.

Ambele formatii vin dupa ce au pierdut in campionat partidele sustinute in week-end, Besiktas, pe teren propriu cu Istanbulspor, 1-2, iar Valencia, la Barcelona, cu „codasa“ Espanyol, tot 1-2.

Dupa ce a cedat fotoliul de lider in Turcia, in favoarea lui Fenerbahce, Lucescu a fost gasit principalul vinovat, fiind acuzat ca a sacrificat campionatul in dauna Cupei UEFA.

Astazi, tehnicianul roman are ocazia sa se revanseze fata de suporteri si presa si sa demonstreze ca planul sau a fost bun, printr-o calificare in optimile competitiei. Va fi insa foarte greu pentru „Il Luce“, nevoit sa mearga la victorie, in conditiile in care spaniolii sint foarte buni pe contraatac, iar apararea „vulturilor“ a aratat mari carente in tur.

Galata se gindeste la optimi

O alta confruntare turco-spaniola va avea loc la Villarreal, unde gazdele vor intilni Galata, dupa ce in tur scorul a fost egal, 2-2.

Formatia „Cim Bom“ vine dupa esecul cu Fenerbahce, 1-2, in care a avut un singur cistig, Ovidiu Petre, folosit de antrenorul Fatih Terim pe postul de fundas central. Internationalul roman a fost laudat de presa pentru evolutia sa, Fanatik notind ca „Petre s-a luptat eroic“, in timp ce cotidianul Milliyet a precizat ca prin folosirea lui Petre ca fundas central, Galatasaray a dominat la mingile inalte pe toata durata meciului.

Galata se gindeste insa la un rezultat care sa o duca in optimi, cu toate ca Villarreal este o echipa redutabila pe teren propriu.

Italienii, in impas?

Echipele italiene angrenate in Cupa UEFA se afla in impas dupa disputarea primului tur. Atit Roma lui Chivu, cit si Parma lui Zicu au fost invinse la limita, 1-0, de doua formatii din prima jumatate a campionatului turc, Gaziantepspor, respectiv, Genclerbirligi. Romanii, avind si avantajul terenului propriu, par a avea insa forta necesara sa intoarca rezultatul, mai ales ca Fabio Capello va arunca in lupta si „artileria grea“, Pelizzoli, Samuel, Totti, Cassano, jucatori pe care nu i-a folosit in tur.

In schimb, parmegianii, tavaliti serios in campionat, 1-4, acasa, cu Roma, in ultima etapa, vor avea viata grea in Turcia, Genlerbirligi fiind una dintre echipele care pune mari probleme granzilor din Istanbul. In plus, turcii pleaca si cu un avantaj important, rezultatul din tur, care ingreuneaza si mai mult misiunea italienilor.

Alti romani din aceasta competitie care au sanse de calificare sint Alin Stoica (FC Bruges), Codrea (Perugia) si Sinmartean (Panathinaikos).

Programul complet al meciurilor

Iata programul complet al partidelor din returul saisprezecimilor de finala ale Cupei UEFA programate sa se dispute astazi: Genlerbirligi – AC Parma (in tur, 1-0); Dnepr Dnepropetrovsk (Ucraina) – Olympique Marseille (in tur, 0-1); AS Roma – Gaziantepspor (in tur, 0-1); Bordeaux – Groclin Grodzisk (Polonia) (in tur, 1-0); FK Teplice (Cehia) – Celtic Glasgow (in tur, 0-3); Debrecen (Ungaria) – FC Bruges (in tur, 0-1); Besiktas Istanbul – Valencia (in tur, 2-3); Levski Sofia – FC Liverpool (in tur, 0-2); PSV Eindhoven – Perugia (in tur, 0-0); Panathinaikos Atena – AJ Auxerre (in tur, 0-0); Inter Milano – Sochaux (in tur, 2-2); Rosenborg Trondheim – Benfica Lisabona (in tur, 0-1); Newcastle United – Valerenga Oslo (in tur, 1-1); Mallorca – Spartak Moscova (in tur, 3-0); FC Barcelona – Broendby Copenhaga (in tur, 1-0); Villarreal – Galatasaray Istanbul (in tur, 2-2).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS