22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMeci ciudat, victorie intimplatoare

Meci ciudat, victorie intimplatoare

Besiktas Istanbul putea obtine un rezultat foarte bun joi, in meciul din deplasare cu Valencia, dar elevii lui Mircea Lucescu au alternat jocul inteligent, cu o evolutie lipsita de concentrare, dindu-le astfel posibilitate ibericilor sa se impuna cu un gol marcat in prelungirile intilnirii.

Daniel Pancu a deschis scorul in minutul 17, fructificind cu un sut la colt, de la opt metri, actiunea individuala a lui Adrian Ilie finalizata cu o centrare perfecta. Peste numai opt minute, Sissoko a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj, inscriind cu capul din mijlocul unor fundasi visatori. Impulsionati de acest gol, jucatorii lui Rafael Benitez au luat cu asalt poarta lui Cordoba, dar goal-keeper-ul columbian a avut trei interventii senzationale, care au produs uimire in rindurile suporterilor iberici. Contrar cursului jocului, Besiktas a preluat din nou conducerea pe tabela de marcaj, gratie reusitei de exceptie a lui Daniel Pancu, care, dupa ce a facut o cursa solitara de aproape 50 de metri a sutat cu stingul in coltul opus. Uruguaianul Canobbio a readus egalitatea pe tabela de marcaj (’43), cu un sut din vole de la 14 metri, dupa o minge respinsa gresit de apararea turca.

In repriza a doua, elevii lui Mircea Lucescu nu au stiut sa profite de prestatia mai slaba a spaniolilor si, in loc sa forteze inscrierea golului victoriei, s-au multumit sa aiba o posesie prelungita a balonului, lasindu-i astfel pe jucatorii Valenciei fara obiectul muncii. Cum jocul se indrepta spre o remiza echitabila, Mircea Lucescu si-a permis sa-l inlocuiasca, in minutul 72, pe Pancu cu egipteanul Ahmed Hassan, la fel cum a procedat si cu Adrian Ilie care, in minutul 82, i-a lasat locul lui Tumer.

Gazdele au reusit golul victoriei cu citeva secunde inainte de fluierul de final al partidei, cind Fabio Aurelio a centrat in careu dintr-o lovitura libera de la 40 de metri, iar Navarro a reluat cu capul dintr-un buchet de jucatori, mingea capatind o traiectorie curioasa si pacalindu-l pe portarul Cordoba.

Lucescu: „Ne-a lipsit concentrarea“

Vizibil afectat de infringere, Mircea Lucescu a declarat la conferinta de presa ca principala cauza a infringerii formatiei sale este lipsa de concentrare a jucatorilor: „Ne-am pierdut concentrarea dupa pauza, nu am mai riscat si trebuie sa avem mai multa incredere in noi in meciul retur, daca vrem sa ne calificam. Meciul a fost foarte asemanator cu cele jucate in Liga Campionilor, unde se cere concentrare si disciplina in atac, lucruri care noua ne-au lipsit in aceasta seara. Valencia a jucat foarte bine in prima repriza, iar noi nu am fructificat ocaziile avute pe contraatac in repriza a doua, cind ne-am bazat mai mult pe aparare. Am intilnit insa una dintre cele mai bune echipe din Europa, iar returul va fi foarte dificil, deoarece Valencia este foarte periculoasa pe contraatac, iar noi vom fi fortati sa atacam pentru a marca“, a spus Lucescu.

La rindul sau, Rafa Benitez, antrenorul Valenciei, a caracterizat meciul cu Besiktas ca fiind „ciudat“. „Am revenit de doua ori in prima repriza si am egalat, am fost foarte aproape sa fim invinsi in repriza a doua, dar am terminat invingatori. Nu pot spune daca am meritat sau nu victoria, dar am fructificat toate sansele ivite“, a precizat Benitez.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS