Acasă Sport Sperante pentru echipa nationala

Sperante pentru echipa nationala

Finala turneului din Cipru

Romania – Ungaria 3-0

• Au marcat: Mihut (’11), Danciulescu (’88) si Caramarin (’90).

Romania: Curca – Mihut, M. Constantin, Iencsi (’46, Rada), I. Stancu – Fl. Petre (’77, Caramarin), Alexa (’89, Ghionea), Plesan, A. Cristea (’88, Lungu) – Marica (’61, Danciulescu), T. Moldovan (’56, D. Niculae). Antrenor: Anghel Iordanescu.

Ungaria: Vlaszak – Komlosi (’46, Stark), Dragoner (’63, Kenesei), Peto – Simek, Lendvai, Toth (’70, Bodnar), Loew (’80, Bojte), Gera – P. Kovacs (’76, Z. Kovacs), Tokoli. Antrenor: Lothar Matthaus.

• Arbitru: Kostas Kapitanis (Cipru).

Turneul din Cipru a fost cistigat, pentru a doua oara, de Romania, in finala de simbata tricolorii cistigind, cu 3-0, in fata Ungariei, nationala vecinilor nostri fiind pregatita de celebrul Lothar Matthaus. Golurile au fost marcate de doi debutanti, Mihut (’11), Caramarin (’90) si de Danciulescu (’88).

Chiar daca diferenta pe tabela de marcaj a fost categorica, in teren lucrurile au stat altfel, meciul fiind destul de echilibrat in multe momente de joc, ambele formatii avind perioade de dominare. In finala de la Nicosia, „generalul“ a trimis ca titulari pe A. Cristea, Alexa, M. Constantin, nume noi in anturajul selectionatei divizionare. Iordanescu a surprins prin introducerea pe teren a unui jucator neconvocat pentru acest turneu, Florin Lungu (Farul), selectionat in extremis de general, ca urmare a accidentarilor de ultima ora din lotul tricolorilor, cit si a absentei grupului stelist. Cum Florin Lungu se afla cu Farul in turneu in Cipru, Iordanescu l-a convocat pe constantean la lot, acesta ajungind la stadionul „GSP“ din Nicosia cu citeva minute inainte de fluierul arbitrului!

Romania (care in ultimele doua partide a jucat sub titulatura de selectionata divizionara) a incheiat victorioasa turneul fara a primi in cele trei partide vreun gol. Chiar daca turneul n-a avut o miza deosebita, „generalul“ s-a declarat multumit de utilitatea acestuia, regretind insa absenta stelistilor de la aceste meciuri de verificare.

Regretul selectionerului Iordanescu este justificat, avind in vedere ca in aceste partide de verificare el si-a propus stabilirea unor relatii de joc, a unor solutii viabile pentru viitor. Cei trei jucatori ai Universitatii – Plesan, Rada, I. Stancu – n-au dezamagit, ei fiind folositi astfel de Iordanescu: Plesan – 165 de minute (in meciurile cu Belarus si Ungaria), Rada – 143 de minute (in toate cele trei partide) si I. Stancu – 180 de minute (in partidele cu Belarus si Ungaria). Pentru Ionut Stancu, turneul din Cipru a insemnat debutul in selectionata divizionara, desi rezultatul meciului in care a debutat (Romania – Belarus 2-0) nu conteaza in palmaresul oficial al reprezentativei.

Exit mobile version