8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIncepe lupta pentru un loc in sferturi

Incepe lupta pentru un loc in sferturi

Astazi se vor disputa primele meciuri de simplu, Pavel – Kratochvil si Hanescu – Federer

Intilnirea de Cupa Davis dintre Romania si Elvetia, din cadrul primului tur al Grupei Mondiale, debuteaza astazi, cu primele meciuri de simplu. In urma tragerii la sorti, care a avut loc ieri, la hotelul Intercontinental, s-a decis ca Andrei Pavel si Michel Kratochvil sa fie primii care intra in competitie. Partida dintre liderul echipei Romaniei si cel de-al doilea jucator al Elvetiei va incepe la ora 13.00, imediat dupa aceea urmind sa aiba loc a doua confruntare, Victor Hanescu trebuind sa dea piept cu numarul unu mondial, Roger Federer. Extragerea a fost facuta de fosta mare gimnasta Nadia Comaneci, prezenta la eveniment, alaturi de alte personalitati din lumea sportului.

Se poate spune ca sortii au fost favorabili „tricolorilor“, Pavel avind ocazia sa aduca primul punct Romaniei, care astfel ar incepe cu dreptul. Mult mai greu ii va fi lui Hanescu sa iasa cu bine din confruntarea cu liderul mondial, Federer fiind un jucator care, in acest moment, pare imposibil de batut.

La dublu, se merge pe perechea Pavel – Trifu

Daca socotelile romanilor vor iesi asa cum si-au propus, adica sa se cistige ambele meciuri de simplu sustinute in compania lui Michel Kratochvil, atunci decisiva in soarta obtinerii victoriei va fi partida de dublu. Aici au existat probleme in alegerea cuplului care va reprezenta Romania. La inceput, favorita a fost perechea formata din juniorii Florin Mergea si Horia Tecau, care au avut un an 2003 foarte bun, ei cistigind Wimbledonul si fiind finalisti la Melbourne, la juniori.

Pustii erau sustinuti si de Ilie Nastase, dar Pavel a afirmat ca este capabil sa joce si la dublu, unde se intelege bine cu Gabriel Trifu, desi cei doi nu au avut anul trecut rezultatele juniorilor. Perechea Pavel – Trifu era si preferata lui Ion Tiriac si, in cele din urma, s-a mers pe mina „veteranilor“.

Andrei Pavel si Gabriel Trifu vor juca miine, de la ora 15.00, impotriva cuplului elvetian Roger Federer – Yves Allegro. „Lupta este pe teren, nu intre noi. Trebuie sa cistigam impotriva Elvetiei, nu impotriva noastra“, a spus Tecau dupa aflarea deciziei, desi nu a ascuns ca si-ar fi dorit enorm sa joace impreuna cu Mergea in proba de dublu.

Ultimele meciuri de simplu vor avea loc duminica, dupa urmatorul program: Andrei Pavel – Roger Federer si Victor Hanescu – Michel Kratochvil.

Cistigatoarea intilnirii dintre Romania si Elvetia va juca in aprilie, in sferturile de finala ale Grupei Mondiale, cu invingatoarea dintre Franta si Croatia, in timp ce echipa invinsa va evolua in septembrie, in barajul pentru mentinerea in Grupa Mondiala a Cupei Davis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS