10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCristescu... si Totoroata

Cristescu… si Totoroata

Un banal incident care a avut loc la Govora, la unul dintre antrenamentele celor de la FC Craiova, era sa provoace ieri un scandal.

Pe scurt, la un joc-scoala, liderul si capitanul oltenilor, Silvian Cristescu, a patruns in careu si a fost tras de mina de Totoroata. Cristi a cerut penalti, dar conducerea tehnica nu sesizase gestul lui Totoroata. Atunci, Cristescu i-a cerut mai tinarului sau coleg sa recunoasca faultul, dar n-a fost chip sa-l convinga.

Ieri, unii incercau sa sugereze ca Silvian ar fi recurs si la metode mai putin ortodoxe pentru a-l obliga pe Totoroata sa fie cinstit. Auzind despre incercarile unora de a-l acuza, Cristescu a replicat: „Eu am fost crescut in spiritul Universitatii din anii ’80. Acolo am invatat sa nu accept infringerile nici macar la meciurile-scoala si tot acolo am invatat ca in orice echipa exista o ierarhie. Eram tinar si-i respectam cu sfintenie pe veterani, visind sa ajung si eu ca ei. Cu Totoroata? A fost un incident banal, in nici un caz nu l-am atacat ca un criminal. I-oi fi dat o palma din greseala, dar mie cind mi se mai intimpla sa mai incasez asa ceva in anii de inceput de la Universitatea eram tare mindru. Pentru orice tinar, o palma de la un veteran inseamna un pas inainte“.

In tot cazul, indiferent de ce s-a intimplat la Govora, tinerii de la FC Craiova ar trebui sa inteleaga ca revenirea lui Cristescu si Mitrita inseamna pentru ei un mare avantaj. Ca sa nu mai punem la socoteala ca, desi talentati, „minjii“ din „Romanescu“ au ajuns, fara veterani in echipa, in pragul Diviziei C.

Si, inca un sfat: intrebati-l pe Pavel Badea, cel care ca junior s-a duelat la antrenamente cam cu toata generatia „Craiovei Maxima“, de cite ori s-a aflat in situatia lui Totoroata… Nu s-a plins insa niciodata acasa, a ales sa se caleasca la locul de munca si a ajuns, ca si Cristescu, unul dintre cei mai respectati fotbalisti din Banie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS