24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportIlie Dumitrescu a preluat oficial pe AEK Atena

Ilie Dumitrescu a preluat oficial pe AEK Atena

Fostul international roman Ilie Dumitrescu a preluat oficial conducerea tehnica a clubului grec AEK Atena, echipa pe care o va pregati pina la finalul actualului sezon, avind optiunea de a-si prelungi contractul pentru doi ani.

Fostul fotbalist, care a implinit 35 de ani in ianuarie, si-a inceput cariera de antrenor la inceputul anului 2001, cind a preluat pe Otelul Galati. In sezonul 2001-2002 a antrenat pe FC Brasov, inainte de a se muta la clubul cipriot Alki, de la care a demisionat la sfirsitul sezonului, dupa ce salvase echipa din Larnaca de la retrogradare.

A urmat, pentru o scurta perioada de timp, nationala Under-21 a Romaniei si FCM Bacau. Vara trecuta, Ilie Dumitrescu s-a intors in Cipru ca antrenor la Apollon Limassol, formatie de la care a demisionat pentru a putea prelua pe AEK Atena (mai avea un an si jumatate de contract), dar pe care a lasat-o pe locul trei, la sapte puncte de liderul Apoel Nicosia. La gruparea elena, Dumitrescu i-a luat locul sirbului Dusan Bajevici, care a demisionat saptamina trecuta.

Tehnicianul roman a adunat 63 de selectii la nationala, pentru care a marcat 22 de goluri, participind la Cupele Mondiale din 1994 (SUA) si 1998 (Franta). In afara de Steaua, echipa de care s-a legat cea mai mare parte a carierei sale, Dumitrescu a mai evoluat la Tottenham Hotspur, West Ham United, FC Sevilla si la cluburile mexicane FC America si FC Atlante.

In campionatul elen, dupa 19 etape, AEK ocupa doar locul cinci, la 12 puncte de liderul Olympiakos Pireu. Echipa din capitala Greciei a mai fost antrenata de un roman, Titi Dumitriu, in timp ce un alt fost stelist, Anton Dobos, a jucat la AEK mai multe sezoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS