Acasă Sport Claudiu Raducanu ar putea debuta duminica

Claudiu Raducanu ar putea debuta duminica

Fostul stelist Claudiu Raducanu a fost prezentat oficial, luni, ca noul atacant al lui Espanyol Barcelona, echipa care l-a achizitionat pentru trei ani si jumatate contra sumei de 1,3 milioane de dolari. Cotidianul spaniol Marca noteaza ca Raducanu a efectuat, luni dimineata, vizita medicala si a fost prezentat drept noul jucator al lui Espanyol, sursa citata mentionind ca atacantul roman isi va face debutul in Primera Division chiar duminica, in deplasarea de la Villarreal, deoarece Raul Tamudo, omul de gol al catalanilor, este suspendat.

Aflata intr-o situatie delicata, locul 19, cu 14 puncte, Espanyol va avea de luptat pentru a se salva de la retrogradare, greul cazind acum si pe umerii lui Raducanu, de la care antrenorul Luis Fernandez, dar si suporterii echipei asteapta cit mai multe goluri. De fapt, intrebarea „cite goluri isi propune sa marcheze“ a fost prima pe care ex-stelistul a primit-o la primul sau contact cu echipa din Barcelona, romanul raspunzind in stilu-i caracteristic, cit mai scurt: „Sper ca Dumnezeu sa ma ajute sa inscriu multe goluri“.

Claudiu Raducanu va avea tricoul cu numarul 16, pe care i-a fost inscriptionat prenumele, asa cum purta la Steaua, atacantul precizind ca acest lucru i-a adus noroc in perioada petrecuta in Ghencea. Desi nu a avut ocazia sa discute cu Luis Fernandez, jucatorul a spus ca este in mare forma si ca este gata sa debuteze la Espanyol.

„Sper sa-mi ajut cit mai mult echipa“

Raducanu a mentionat ca este constient de situatia grea prin care trece gruparea spaniola, el afirmind: „Imi doresc mult sa joc. Imi dau seama ca echipa este precum viata, iar eu sper sa ajut cit mai mult“.

Desi a admis ca nu stie prea multe lucruri despre noua sa echipa, jucatorul roman a comentat putin si felul in care evolueaza formatia catalana. „Jocul la mijlocul terenului si presiunea care trebuie exercitata asupra adversarului sint aspecte la care Espanyol mai are de lucru“, a spus Raducanu, care a mai afirmat ca ii place fotbalul spaniol deoarece se joaca pe spatii largi si a adaugat ca Ivan De la Pena si Raul Tamudo sint jucatorii de la Espanyol pe care ii admira cel mai mult.

Transfer realizat contra cronometru

Cotidianul Mundo Deportivo a informat ieri ca transferul atacantului Claudiu Raducanu la Espanyol Barcelona a fost realizat contra cronometru. „Negocierile pentru transferul lui Raducanu au durat o saptamina. Clubul a primit oferta alaturi de un dosar de prezentare si lucrurile s-au pus in miscare. Desi presedintele lui Espanyol a dat asigurari ca transferurile nu se fac pe baza analizei video, nevoia de a aduce un atacant l-a obligat sa se dezica de aceasta practica. Trei casete cu evolutiile lui Raducanu la Steaua au fost de ajuns pentru ca Luis Fernandez sa-si dea acordul, dupa ce a dat mai multe telefoane pentru a se interesa de atacant“, noteaza sursa mentionata.

Unul dintre cei contactati a fost si ex-internationalul Costel Gilca, jucator care a evoluat mai multe sezoane la Espanyol si care s-a antrenat o buna perioada cu Steaua, indeajuns pentru a observa calitatile lui Raducanu. „Atacantul este un golgheter, este foarte rapid, luptator si loveste mingea cu ambele picioare. Are nevoie de timp pentru a se acomoda, insa trebuie sa fie utilizat“, au fost cuvintele lui Gilca.

Exit mobile version