17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportLaura Badea s-a calificat la Olimpiada

Laura Badea s-a calificat la Olimpiada

Scrimera romana Laura Badea a cistigat concursul de floreta din localitatea iordaniana Aqaba, contind pentru Cupa Mondiala, obtinind punctele necesare calificarii la Jocurile Olimpice de vara de la Atena. In finala competitiei, Laura Badea a invins-o pe unguroaica Edina Knapek, cu scorul de 15-11.

Locurile trei-patru au fost ocupate de Svetlana Boiko (Rusia) si Aida Mohamed (Ungaria), urmate de italianca Valentina Vezzali si romanca Roxana Scarlat. In concursul pe echipe, Romania a ocupat doar locul cinci, dupa Polonia, Italia, Ungaria si Rusia.

Altfel, in concursul de sabie masculin pe echipe din Franta, la Kremlin-Bicetre, pentru Cupa Mondiala, echipa Ungariei a invins formatia Romaniei cu scorul de 45-43 in finala mica. Competitia a fost adjudecata de Franta, care a dispus in ultimul act de China, cu 45-36.

Echipa Romaniei, formata din scrimerii Alin Lupeica, Mihai Covaliu, Ciprian Porumb si Constantin Sandu, invinsese echipele Coreei de Sud (45-26) si Italiei (45-40), dar a cedat apoi in fata Chinei (40-45).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS