17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltenii au obtinut rezultate notabile

Oltenii au obtinut rezultate notabile

In week-end-ul trecut, sportivii care se pregatesc la Centrul Olimpic de Spada din Banie au participat, la Budapesta, la un puternic concurs de Cupa Mondiala, rezervat juniorilor, dotat cu trofeul „Herakle“. La startul acestei competitii s-au aliniat 30 de tari de pe mapamond, in total fiind prezenti 170 de spadasini si 140 de spadasine.

Oltenii intrati in concurs nu s-au facut de ris, Alin Zbircia clasindu-se in final pe locul 11, dupa ce l-a invins pe campionul european, in timp ce la junioare Loredana Iordachioiu, desi a urcat pe plansa racita, a intrat in primii 32 de participanti, iar Georgiana Stan a venit in primii 64. Cea mai buna performanta a fost obtinuta insa de stelista Ana Maria Brinza (fosta eleva a Liceului „Petrache Triscu“, care se pregateste la COS), campioana europeana en titre, eu situindu-se si la aceasta competitie pe primul loc.

Din delegatia Romaniei au mai facut parte si satmarenii Adrian Pop si Otto Tardi, primul ajungind in primii 16, celalalt depasind doar primul tur. La fete, craioveanca Madalina Iordachioiu a intrat in primii 128, in timp ce colega sa, Oana Puiu, nu a putut depasi faza grupelor. O alta stelista, Simona Alexandru, a fost descalificata, pentru ca nu s-a prezentat la timp pe plansa.

Urmatoarele concursuri din aceasta luna la care vor participa sportivii din Banie sint Campionatele Nationale de cadeti (spada fete), care vor avea loc la Satu Mare, si Cupa Mondiala de seniori, individual si pe echipe, care se va desfasura, de asemenea, in capitala Ungariei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS