21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDemisii in lant la AC Parma

Demisii in lant la AC Parma

Situatia de criza prin care trec emilianii nu i-a impiedicat insa sa obtina o victorie importanta in campionat, Parma invingind simbata cu 1-0 pe Inter, gol Filippini (’41)

Presedintele clubului italian AC Parma, Stefano Tanzi, si-a prezentat la sfirsitul saptaminii trecute demisia in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor. Potrivit unui comunicat dat publicitatii de gruparea emiliana, demisia lui Tanzi a fost urmata de cea a administratorului clubului, Paolo Tanzi, care este varul lui Stefano. Cei doi erau ultimii reprezentanti ai grupului Parmalat in Consiliul de Administratie al clubului de fotbal, dupa ce ceilalti trei membri ai consiliului, printre care s-a aflat si Fausto Tonna, fost director financiar la Parmalat, aflat in prezent la inchisoare, au demisionat.

Gruparea italiana se confrunta cu grave probleme financiare, ca urmare a falimentului societatii agroalimentare Parmalat, care detinea 98,7 la suta din actiunile clubului. Stefano Tanzi este fiul fondatorului grupului Parmalat, Calisto Tanzi, care este retinut provizoriu pentru deturnare de fonduri.

Avocatul Umberto Tracanella, reprezentantul lui Enrico Bondi, administratorul provizoriu al grupului Parmalat, s-a aratat insa optimist in ceea ce priveste viitorul echipei italiene, in ciuda faptului ca aceasta grupare are datorii estimate la 77 de milioane de euro.

Pe de alta parte, ministrul italian al industriei, Antonio Manzono, care este insarcinat cu dosarul Parmalat, a declarat ca „la finalul campionatului, clubul AC Parma va fi vindut, deoarece nu mai reprezinta un activ strategic“, acesta anuntind, de asemenea, ca trei jucatori ai formatiei italiene ar putea fi vinduti imediat, pentru a imbunatati situatia financiara a clubului.

„Aceste transferuri ar putea reduce deficitul clubului si ar putea permite gruparii sa incheie campionatul“, a spus Manzano, referindu-se la echipa care ocupa, in prezent, dupa victoria cu Inter, pozitia a cincea in clasament, cu 30 de puncte dupa 16 etape.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS