16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRomania a fost repartizata in a treia grupa valorica

Romania a fost repartizata in a treia grupa valorica

Nationala de fotbal a Romaniei face parte din a treia grupa valorica la tragerea la sorti pentru preliminariile europene ale Campionatului Mondial 2006, din Germania, programata sa aiba loc astazi, la Frankfurt, incepind cu ora 18.05 (ora Romaniei – n.r.). Pentru preliminariile europene sint inscrise 51 de tari plus Germania, tara gazda, care este calificata direct. Se vor alcatui opt grupe de calificare: trei grupe de cite sapte echipe si cinci grupe de cite sase echipe. Cele opt cistigatoare ale grupelor, impreuna cu cele mai bune doua echipe clasate pe locul doi in grupele lor se califica direct. Clasamentul este alcatuit pe baza rezultatelor cu formatiile clasate pe locurile 1, 3, 4, 5, 6 din grupa respectiva. Restul echipelor clasate pe locul al doilea in grupele de calificare joaca meciuri de baraj tur-retur pentru ultimele trei locuri ramase.

Pentru tragerea la sorti s-au alcatuit, pe baza rezultatelor din preliminariile CM 2002 si ale CE 2004, sase grupe valorice de opt echipe (A-F) si o grupa de trei echipe (G). Anglia, Franta, Spania si Italia vor face parte obligatoriu din grupe de calificare formate din sase echipe, din cauza programului incarcat al campionatelor interne. Din Grupa A fac parte: Franta, Portugalia, Suedia, Cehia, Spania, Italia, Anglia, Turcia; Grupa B: Olanda, Croatia, Belgia, Danemarca, Rusia, Republica Irlanda, Slovenia, Polonia; Grupa C: Bulgaria, Romania, Scotia, Serbia-Muntenegru, Elvetia, Grecia, Slovacia, Austria; Grupa D: Ucraina, Islanda, Finlanda, Norvegia, Israel, Bosnia-Hertegovina, Letonia, Tara Galilor; Grupa E: Ungaria, Georgia, Belarus, Cipru, Estonia, Irlanda de Nord, Lituania, Macedonia; Grupa F: Albania, Armenia, Moldova, Azerbaidjan, Feroe, Malta, San Marino, Liechtenstein; Grupa G: Luxemburg, Andorra, Kazahstan.

Calendarul turneului final al CM 2006

Comisia de organizare a FIFA a stabilit miercuri calendarul fazei finale a Cupei Mondiale din 2006, care va avea loc in perioada 9 iunie – 9 iulie, in Germania. Partida de deschidere este programata sa se dispute pe 9 iunie 2006, la München, iar faza grupelor va avea loc pina pe 23 iunie 2006.

Meciurile din prima faza a turneului final al Cupei Mondiale din 2006 se vor disputa astfel: Grupa A: 9-20 iunie, la München, Gelsenkirchen, Dortmund si Hamburg; Grupa B: 10-20 iunie, la Dortmund, Frankfurt, Berlin, Nurnberg, Kaiserslautern si Köln; Grupa C: 10-21 iunie, la Hamburg, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart, Frankfurt si München; Grupa D: 11-21 iunie, la Köln, Nürnberg, Hanovra, Frankfurt, Gelsenkirchen si Leipzig; Grupa E: 12-22 iunie, la Gelsenkirchen, Hanovra, Kaiserslautern, Köln, Hamburg si Nürnberg; Grupa F: 12-22 iunie, la Berlin, Kaiserslautern, München, Nürnberg, Dortmund si Stuttgart; Grupa G: 13-23 iunie, la Frankfurt, Stuttgart, Leipzig, Dortmund, Hanovra si Köln; Grupa H: 14-23 iunie, la Leipzig, München, Hamburg, Stuttgart si Kaiserslautern.

Meciurile din optimile de finala vor avea loc pe 24 iunie (München si Leipzig), pe 25 iunie (Nürnberg si Stuttgart), pe 26 iunie (Kaiserslautern si Köln) si pe 27 iunie (Dortmund si Köln). Doua partide din sferturile de finala se vor disputa pe 30 iunie, la Berlin si la Hamburg, iar celelalte doua meciuri vor avea loc pe 1 iulie, la Frankfurt si Gelsenkirchen. Semifinalele vor fi gazduite de orasele Dortmund si München, pe 4, respectiv 5 iulie.

Finala mica va avea loc pe 8 iulie, la Stuttgart, iar finala mare se va disputa pe 9 iulie, in capitala Germaniei, Berlin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS