11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRautate fara minte

Rautate fara minte

• Suporterii olteni au creat o atmosfera superba in tribune • Cit timp s-a jucat cu efective egale, craiovenii au facut o figura frumoasa

Steaua – Universitatea 2-0

• Au marcat: Pitu ’64, Cl. Raducanu ’80

• Stadion „Steaua“, spectatori 8.000.

Steaua: Hamutovski 6 – M. Radoi 6,5, Curt 6, Mutica 6,5 – Fl. Dumitru 6,5, Aliuta 5,5 (’72, Neaga 6), Falemi 5,5 (’52, Paraschiv 5,5), Bostina 5,5 (’62, Pitu 7), P. Stoica 6 – Oprita 6, Cl. Raducanu 6,5. Antrenor: Victor Piturca.

Universitatea: Guso 5,5 – Daouda 5, Papura 5,5, Rada 5 – Miclea 5,5 (’80, Biemme), Bundea 6, Bratu 5,5 (’67, Stoianof 6), Badea 5, I. Stancu 6 – Stinga 5, Njock 5,5 (’72, McBreen 5,5). Antrenor: Pavel Badea.

• Au arbitrat: I. Serea (Focsani) 6 – Fl. Hincu (Brasov) 6, N. Meghesan (Tirnaveni) 6.

• Observatori: Iosif Urs si Nicolae Grigorescu.

• Cartonase galbene: Hamutovski, Radoi / Daouda (2), Njock, Guso

• Cartonase rosii: Daouda ’44, Badea ’50

• Filmul golurilor: min. 64, 1-0: Pitu a primit o minge pe stinga, l-a intors scurt pe Rada si a sutat de la 15 m la coltul lung, Guso, mascat, raminind fara replica; min. 80, 2-0: pasa lobata a lui Oprita finalizata de Raducanutot cu un lob superb, peste Guso.

Greseala a fost a conducerii. A facut ca toti dracii inainte de meci, a acuzat prosteste in stinga si-n dreapta, si-a ascutit sabiile si iataganele, si-a incarcat pistoalele de parca echipa olteana mergea la razboi, nu la un meci de fotbal. Fredonind la nesfirsit „Mergem sa-i spargem!“, sefii Universitatii au reusit sa-i innebuneasca pe jucatori care, aproape logic, si-au pierdut repede cumpatul in „Ghencea“.

Universitatea a jucat un fotbal bun, dar a dovedit o rautate prost administrata. Asa ca Daouda (min. 44) si Pavel Badea (min. 50) au faultat dur (antrenorul, mai ales, l-a atacat gratuit, cu talpa pe glezna, pe Falemi), lasind echipa in noua oameni. Iar in acel moment scorul era 0-0, dupa care, normal, Steaua si-a facut numarul, jucindu-se cu noi de-a soarecele si pisica.

Desfasurata pe un teren complet desfundat, partida a fost, totusi, suficient de spectaculoasa. Steaua a inceput mai bine, iar dupa ce Bostina (‘3) l-a pus la grea incercare pe Guso, Oprita (‘4) a plasat mingea cu capul in transversala, finalizind o centrare a lui Florentin Dumitru.

Oltenii au reactionat repede si Bratu (‘9) a scapat singur pe dreapta, dar, de la 15 metri, a sutat peste poarta. Peste patru minute, Bundea a scapat si el pe stinga, Hamutovski a iesi prost si l-a faultat in afara careului. Universitatea a solicitat eliminare pentru portarul stelist, dar Ionica Serea a considerat ca „galbenul“ ajunge.

Pina la pauza, au mai ratat ocazii bune Raducanu (’28) si Oprita (’38), pentru ei, in timp ce Njock a avut oportunitatea sa (’26), insa sutul camerunezului, deviat de Curt, s-a dus putin pe linga poarta stelistilor. Oricum, oltenii l-au gasit la cabine pe Daouda, eliminat pentru un fault din spate la Claudiu Raducanu.

La reluare, dupa nici cinci minute, am ramas si fara Badea, antrenorul-jucator al Universitatii fiind eliminat dupa un fault tare la Falemi, care l-a scos pe bucurestean din teren.

Cu doi oameni mai putin pe teren, ne-a fost practic imposibil sa mai facem fata atacurilor steliste. Mai mult, Piturca l-a introdus inspirat pe Adrian Pitu si acesta, la doar doua minute de la intrarea pe teren, a marcat primul gol al meciului. La 1-0, am avut si noi sansa noastra, centrarea perfecta a lui Ionut Stancu (’66) fiind reluata cu capul de Njock, dar Hamutovski s-a opus cu succes.

In minutul 80, s-a facut 2-0 si, din acel moment, totul s-a naruit pentru olteni. Impresia noastra este ca, daca echipa era lasata sa pregateasca in liniste derbiul din „Ghencea“, altul ar fi fost deznodamintul aseara. Rautatea exagerata de care am dat dovada nu ne-a ajutat cu nimic, ba chiar a fost motivul principal pentru care am pierdut. Poate ca, in cele din urma, vom intelege ca fotbalul il joaca fotbalistii, nu angajatii clubului, indiferent de functii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS