24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPe englezi i-a iubit si arbitrul

Pe englezi i-a iubit si arbitrul

Cupa UEFA, turul II, mansa a 2-a, Liverpool – Steaua 1-0

• A marcat: Kewell ’49.

• Stadion „Anfield Road“, spectatori: 43.000.

Liverpool: Kirkland – Diao, Biscan, Hyypia, Traore – Diouf (Heskey ’69), Hamann, Gerrard, Kewell – Owen (Murphy ’89), Sinama-Pongolle (Smicer ’69). Antrenor: Gerrard Houllier.

Steaua: Hamutovski – Radoi, Rachita, Mutica, P.Stoica – Fl.Dumitru, Falemi (Pitu ’80), Aliuta (Paraschiv ’60), Bostina – Oprita (Dinita ’80), Cl.Raducanu. Antrenor: Victor Piturca.

• Cartonase galbene: Rachita ’26, Mutica ’40

• Au arbitrat: F. Meyer – P. Henes, J. Webers (toti din Germania).

Steaua a ratat calificarea in turul al treilea al Cupei UEFA, dupa ce a fost invinsa joi, in deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), de formatia engleza FC Liverpool, in mansa a doua a turului secund al competitiei europene. In meciul tur, disputat la Bucuresti, Steaua si FC Liverpool au terminat la egalitate, scor 1-1.

Elevii lui Victor Piturca au abordat cu curaj partida de joi si puteau deschide scorul inca din minutul trei, cind Claudiu Raducanu a scapat singur spre poarta, dar lobul sau a trecut peste transversala. De asemenea, in minutul 15, Aliuta a fost la un pas de a marca, sutul sau de la 18 metri trecind milimetric pe linga bara din stinga a portii lui Kirkland.

Repriza secunda putea debuta fericit pentru romani, insa arbitrul german Meyer a refuzat sa acorde penaltiul cuvenit la faultul lui Biscan asupra lui Raducanu, deranjat probabil si de faptul ca atacantul roman a accentuat caderea mai mult decit ar fi fost necesar. Si daca stelistii nu au inscris, au facut-o in schimb „cormoranii“, Kewell reluind imparabil cu capul, de la sapte metri, o centrare de pe dreapta (’49).

Multumit parca de rezultatul inregistrat pe tabela de marcaj, arbitrul german nu a prelungit meciul decit un minut, desi in repriza a doua s-au efectuat sase schimbari, iar regulamentul prevede ca se acorda cite 30 de secunde de prelungire pentru fiecare inlocuire.

Houllier: „Am jucat cu profesionalism“

Gerrard Houllier, antrenorul „cormoranilor“, a spus ca echipa sa a meritat calificarea. „Pentru noi este un semn bun, deoarece ultima data cind am invins o echipa din Bucuresti am acces pina in finala si am cistigat competitia. Avem un palmares extrem de bun pe ultimii patru ani in competitiile europene. Am jucat in jur de 48 de meciuri si am inregistrat doar sase infringeri. Am jucat cu curaj in conditii dificile la Bucuresti si astazi am evoluat cu profesionalism“, a precizat Houllier.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS