6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPe ei, ca sint suparati!

Pe ei, ca sint suparati!

• Stelistii au titularii valizi, in timp ce oltenii nu-i pot folosi pe Plesan si Preda • Jucatorii craioveni spera ca vor fi sustinuti de mii de suporteri, fiind hotariti sa nu piarda • Oficialii olteni solicita un control antidoping la meciul din „Ghencea“

Steaua – Universitatea

• Stadion „Steaua“, duminica, ora 20.00 (ProTV).

• Formatii probabile:

Steaua: Hamutovski – Radoi, Mutica, Rachita, P. Stoica – Fl. Dumitru, Falemi, Aliuta, Bostina – Oprita, Cl. Raducanu. Antrenor: Victor Piturca.

Universitatea: Guso – Daouda, Papura, Rada – Vigariu, Stoianof (McBreen), Bundea, Badea, I. Stancu – Stinga, Njock. Antrenor: Pavel Badea.

• Vor arbitra: I. Serea (Focsani) – Fl. Hincu (Brasov) si N. Meghesan (Tirnaveni).

• Observatori: I. R. Urs, N. Grigorescu.

Cele sase puncte diferenta dintre Steaua si Craiova nu inseamna foarte mult, chiar daca „militarii“ au un meci restanta (cu lanterna rosie!). Joi seara, Radoi et. comp. au jucat fara complexe si au fost destul de aproape sa produca o surpriza de proportii pe „Anfield Road“. Un fost component al „Craiovei Maxima“ imi marturisea: „Nici un meci nu seamana cu altul. Oltenii au avut intotdeauna ambitii deosebite cind au jucat in Capitala. Asa cum oltenii Cl. Raducanu si Radoi au aratat ca nu au fost inhibati de numele si potenta „cormoranilor“, tot asa – o sa vedeti duminica seara – nici Papura et. comp. nu vor avea nici un fel de complexe in Ghencea. O victorie este posibila!“

In „Ghencea“, exista o alta organizare a meciurilor, ca sa-l citam pe antrenorul Cirtu, iar ultima decizie a LPF – nesuspendarea lui Radoi si Raducanu – a aprins spiritele. Condusi de Pavel Badea, oltenii n-au mai pierdut de sase etape, iar team-ul din Banie are acum trei „argumente“ solide: experienta grupului „veteranilor“ (Stinga, Papura, Badea), valoarea stranierilor (Guso, Daouda, McBreen, Njock), dar, nu in ultimul rind, ambitiile celor din gasca tinara. Miine seara insa, Plesan, o piesa grea, va privi meciul din tribuna, el fiind suspendat pentru un cartonas rosu luat aiurea in finalul partidei cu FC Oradea.

Sintagma „meciul turului“ se potriveste foarte bine Craiovei, care joaca in „Ghencea“ impotriva unei echipei cu cel mai mare buget din campionatul nostru, Victor Piturca dispunind totodata si de cel mai echilibrat lot dintre candidatele la titlu. Gabi Boldici, intr-o declaratie acordata GdS, spunea deunazi despre acest derbi de traditie al fotbalului romanesc: „Ar fi frumos sa ne batem pentru titlul de campioana cu Craiova!“ Daca nu pierdea puncte importante pe teren propriu, Craiova era probabil pe primul loc… Universitatea va fi sustinuta miine seara de foarte multi suporteri ai oltenilor, meciul anuntindu-se unul spectaculos. Depinde insa si de starea terenului.

Steaua ar parea favorita pentru ca, printre altele, este pe primul loc si joaca acasa. Dar si presiunea este mai mare pentru ei! Va mai amintiti? In sezonul ’89/’90, Steaua a suferit prima infringere in campionat dupa mai bine de trei sezoane si ceva (Dinamo – Steaua 3-0), in acel sezon Dinamo cucerind eventul. Ei, tot in acel sezon, si Universitatea a batut, cu 2-1, pe Steaua, in „Ghencea“, golurile fiind marcate de Fane Stoica si Danut Bica. Asta a fost in urma cu 14 ani. De ce nu s-ar repeta istoria si miine seara?

Sa notam ca oficialii Universitatii au spus ieri ca vor solicita LPF sa aprobe un control antidoping al stelistilor, la meciul de miine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS