16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Remiza lui Pancu

Ultimele partide din cadrul etapei a 5-a a fazei grupelor Ligii Campionilor s-au disputat miercuri seara, cind au fost programate intilnirile din grupele E, F, G si H. In aceasta runda au fost implicati sase romani, Pancu inscriind un gol pentru echipa antrenata de Mircea Lucescu, Besiktas, in intilnirea din deplasare cu Lazio, Lucian Sinmartean jucind o repriza pentru Panathinaikos in disputa cu Manchester, Adi Mutu fiind „integralist“ la Chelsea in remiza alba cu Sparta Praga, iar Lobont si Mitea au fost titulari la Ajax, in meciul pierdut, cu 1-0, in fata campioanei Europei, AC Milan.

Grupa E

Cu o etapa inainte de finalul fazei grupelor, Manchester United si VfB Stuttgart au obtinut calificarea in optimile Ligii Campionilor, dupa ce au invins miercuri seara, cu 1-0, pe Panathinaikos, respectiv Glasgow Ran-

gers. In partida Panathinaikos Atena – Manchester United, Lucian Sinmartean a evoluat o repriza pentru echipa greaca, fiind inlocuit cu Epalle. In ultima runda se va juca meciul Manchester United – Stuttgart, care va stabili ordinea primelor doua clasate.

Grupa F

Lucrurile s-au lamurit si in grupa F, Real Madrid si FC Porto obtinind accesul in fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor. Partizan Belgrad si Olympique Marseille isi vor disputa in ultima etapa pozitia a treia in clasament, care asigura continuarea cursei europene in Cupa UEFA. Miercuri seara, FC Porto a invins-o pe Partizan Belgrad cu 2-1, iar Olympique Marseille a pierdut, cu 1-2, intilnirea de pe teren propriu cu Real Madrid.

Grupa G

In grupa G, doar Chelsea are asigurat accesul in optimile Ligii Campionilor, celelalte trei formatii luptindu-se, cu sanse aproximativ egale, pentru calificarea in faza urmatoare a acestei competitii. Miercuri seara, Daniel Pancu a marcat un gol din penalti in minutul 45 al partidei pe care echipa sa, Besiktas Istanbul, antrenata de Mircea Lucescu, a terminat-o la egalitate, scor 1-1, pe terenul formatiei Lazio Roma. Golul italienilor a fost inscris de Muzzi, in minutul 56.

In celalalt meci al grupei G, Chelsea a remizat la Londra, 0-0, cu Sparta Praga, Adrian Mutu, care a fost titular, irosind cu citeva minute inainte de final o mare ocazie de gol.

Grupa H

Invingind in deplasare, cu 1-0, pe Ajax, AC Milan s-a calificat in turul urmator al Ligii Campionilor. In meciul de la Amsterdam, portarul roman al echipei Ajax, Bogdan Lobont, a evoluat pe intreaga durata a intilnirii, in timp ce coechipierul sau, Nicolae Mitea, a jucat pina in minutul 76, cind a fost inlocuit cu Sikora. Celta Vigo a remizat pe teren propriu, 1-1 cu FC Bruges, gazdele, care au deschis scorul prin Mostovoi (’76), fiind egalate in prelungirile partidei de catre Lange. Mijlocasul romin al formatiei FC Bruges, Alin Stoica, nu a jucat in acest meci, fiind accidentat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS