16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Sport pe scurt

Doua amicale intr-o zi

Electro a invins „GP“-ul si Bechetul

Formatia din Valea Rosie a sustinut ieri, pe stadionul „Electroputere“, doua partide amicale, care au durat cite o ora, in compania unor divizionare D, in ambele cistig de cauza avind elevii lui Marian Bicu. In primul joc, cu Scoala de Fotbal „Gica Popescu“, Electro s-a impus cu 3-2, dupa ce a fost condusa cu 2-1, golurile divizionarei C fiind inscrise de R. Nicu, Minoiu si Stefanescu, pentru „GP“ punctind Voica si L. Matei. In celalalt meci, Electro a invins cu 3-1 Portul Bechet, prin reusitele lui Roman si Sandu (2), ambii juniori la Universitatea, aflati in proba la echipa din Valea Rosie. Bicu a inceput cu urmatoarea formula: Sosa – Vilsan (Mitrache), L. Tilihoi (Tudoroiu), Florea, Mihalache – Dumitrica (Lopatel), Ticlea, R. Nicu, Stanciulescu (Minoiu) – Stefanescu (Sandu), Craciun (Roman), cel de-al doilea joc gasind in teren rezervele. Pentru partida de vineri, de pe teren propriu, cu Juventus Pitesti, in lotul divizionarei C nu sint probleme de ordin medical, in plus revenind suspendatii Mitrache si Stanciulescu.

Ieri, in meci amical

Armata – Gaz Metan Pielesti 5-1

Liderul seriei a V-a a diviziei C a sustinut ieri, pe terenul din Valea Fetii, un meci amical in compania divizionarei D Gaz Metan Pielesti, echipa aflata pe locul sase in prima liga a judetului Dolj. Jocul a fost la discretia „militarilor“, care s-au impus la scor, 5-1, prin golurile reusite de Radut, Boroiban, Stanculescu, Nedelcu si Stoica. In asteptarea confruntarii de vineri, cind Armata va intilni acasa o contracandidata la primul loc, Prodchim Bals, „principalul“ Marian Voicu si-a menajat ieri citiva titulari, incepind partida cu: Petrescu – Olaru, Ghita, Taslica, Bazavan – Stanculescu, Ilie, Putinei, Radut – Turcila, Boroiban. Au mai jucat: Pana, Nedelcu, Stoica, Patrachioiu, Mititelu, Grecu si Radu. In ceea ce priveste problemele de lot, in afara mai vechilor accidentati, Grigore si Uncheselu, doar capitanul Ghita mai acuza unele dureri musculare, el parasind, de altfel, terenul la putin timp de la inceperea amicalului, dar se spera in refacerea sa pina vineri.

Ekiden

Romania, pe locul opt

La Campionatul International de Ekiden, care s-a desfasurat luni, in localitatea Chiba din Japonia, reprezentativa Romaniei, din care au facut parte si patru sportive din Banie, a terminat concursul pe locul opt, pe primele trei pozitii situindu-se Etiopia, Kenia si Anglia. Pe o distanta totala de 42.100 m, au alergat, cinci atlete, trei dintre ele fiind de la CSM Craiova. In ordine, Alina Cucerzan, Cristina Grosu si Rodica Chirita, au terminat probele lor pe locurile noua, opt si 12, ce-a de-a patra reprezentanta a Craiovei, Corina Dumbraveanu, de la Olimpic Sport, fiind doar rezerva.

Atletism

CSM Craiova a cucerit 60 de medalii

Sportivii de la CSM Craiova au avut in acest an o evolutie foarte buna, rezultatele obtinute de ei in competitiile interne facind din clubul oltean unul dintre cele mai bune din tara. Astfel, in clasamentul general intocmit de Federatia Romana de Atletism, in urma rezultatelor obtinute de cluburi la toate Campionatele Nationale, CSM Craiova se situeaza pe primul loc, cu 60 de medalii obtinute, devansind Steaua, care a adunat 57 de medalii. „Militarii“ ii depasesc insa pe olteni in ierarhia punctelor acumulate, 862, CSM-ul, cu 743 de puncte, situindu-se pe pozitia secunda.

Spada

Fetele nu au stralucit, e rindul baietilor

La sfirsitul saptaminii trecute, trei sportive de la Centrului Olimpic de Spada din Craiova au participat la Palermo, la trofeul „Trinacrria“, un concurs de Cupa Mondiala A, rezervat juniorilor, insa rezultatele obtinute nu au fost dintre cele mai grozave. Georgiana Stan si Roxana Lazar, ambele de la CSM – LPS „Petrache Triscu“, au ajuns in primii 32 de participanti, in timp ce Simona Alexandru, care a reprezentat clubul Steaua, a trecut de un tur in plus, intrind in primii 16 concurenti.

Astazi vor lua drumul Italiei si baietii, care, simbata si duminica, vor participa la Catagna, la trofeul „Francesco Maninno“, un concurs de aceeasi categorie. Echipa CSM – LPS este compusa din Alin Zbircia, Otto Tardi, Cosmin Kortian, Alexandru Petriceanu si Adrian Popa si va insotita de antrenorul emerit Dumitru Popescu, de directorul COS, Mircea Alecu, in calitate de arbitru, si de directorul de la Grupul Scolar ICM nr.2, Andrei Radu.

Turneul de tenis de la Milano

Andrei Pavel s-a calificat in turul secund

Jucatorul roman de tenis Andrei Pavel s-a calificat in turul aI doilea al challenger-ului de la Milano, care este dotat cu premii in valoare de 50.000 de euro, in urma victoriei, cu 7-6, 6-3, obtinuta in fata belgianului Gilles Elseneer. Tot la Milano, elvetianul Ivo Heuberger l-a eliminat pe romanul Gabriel Trifu, cu 6-3, 6-2, in timp ce Razvan Sabau urmeaza sa joace cu croatul Roko Karanusic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS