5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Sport pe scurt

Handbal (m)

Oltenii au obtinut o victorie in trei meciuri

In cel de-al treilea turneu de sala al Ligii Nationale de handbal masculin, craiovenii pregatiti de Sebastian Dobeanu au obtinut, in cele trei jocuri pe care le-au disputat la Sfintul Gheorghe (cu HC Arad, „Poli“ Iasi si Fibrex Savinesti), o singura victorie.

In primul joc, oltenii au invins echipa din Arad la doua goluri diferenta, 29-27, cei mai buni marcatori ai Universitatii fiind Florea si Soanca, cu opt, respectiv sapte goluri, cu toate ca ambii au evoluat accidentati. Simbata, „U“ Petrolul Craiova a pierdut cu 21-25 confruntarea cu „Poli“ Iasi, intr-un joc care „putea fi cistigat foarte usor, daca nu interveneau eliminarile repetate“, dupa cum a explicat tehnicianul Dobeanu. In ultimul meci, oltenii nu au emis pretentii in fata campioanei en titre Fibrexnylon Savinesti, fiind invinsi cu 48-15, insa Universitatea a evoluat practic cu echipa secunda, o parte dintre titulari neputind juca din cauza accidentarilor.

Cu trei puncte la activ (o victorie si un egal), craiovenii va trebui sa traga tare la anul, pentru a ramine in Liga Nationala, proximul turneu de sala urmind sa aiba loc abia in luna februarie, desi, initial, se stabilise ca el sa se desfasoare in perioada 4-6 decembrie.

CN de lupte libere

Craiovencele, campioane nationale

Echipa feminina de lupte libere de la CSM Craiova – CSS Electro a obtinut duminica, la Brasov, dupa trei zile epuizante de concurs, medalia de aur la Campionatul National pe echipe, liga junioare. Calificate la acest turneu final pe primul loc si campioane en-titre, craiovencele si-au confirmat valoarea, reusind sa-si adjudece titlul national, insa fetele au avut mult de furca, atit cu adversarele, foarte puternice, cit si cu arbitri, care in unele partide le-au dezavantajat, in special atunci cind au avut de luptat cu Bucurestiul. „A fost un concurs extrem de greu si de disputat. Pentru a obtine aurul ne-am luptat in principal cu Bucurestiul, pentru ca Rapidul, Steaua si CSS V, cele mai bune grupari din Capitala, au fuzionat, formind o singura echipa. Dar fetele s-au mobilizat, au trecut peste toate greutatile, si totul s-a terminat cu bine“, a precizat Petre Banciu, coordonatorul lotului oltean.

In cursa pentru aur, CSM – CSS Craiova a invins reprezentanta Capitalei cu 6-2, pe CSM – CSS Resita cu 5-3 si pe CSS – LPS Oradea cu 6-2. Lotul craiovean, pregatit de Eugen Circiumaru, a avut in componenta urmatoarele sportive: Carmen Mitran (44 kg), Laura Nederu si Diana Cioineag (48 kg), Monalisa Lepadatu (51 kg), Ana Maria Paval (55 kg), Alina Gidea (59 kg), Mihaela Gidea (63 kg), Geta Buliga (67 kg), Mihaela Popa (72 kg).

Ar mai fi de spus ca in competitia baietilor echipa Pandurii Tirgu Jiu s-a clasat pe locul III, fiind depasita de Dinamo Brasov si Constructorul Hunedoara.

Fotbal, CN al liceelor

Bania si-a desemnat cistigatorii

Prima faza a Campionatului National al liceelor la fotbal, cea locala, a luat sfirsit, Bania desemnindu-si echipele care vor participa la etapa urmatoare, care va avea loc in martie – aprilie 2004. Simbata, s-au disputat finalele la feminin, invingatoare iesind formatia Colegiului National „Elena Cuza“, care a invins categoric Grupul Scolar Electroputere, scor 11-1. In finala mica, Gr. Sc. Energetic s-a impus cu 5-1 in fata Liceului „Traian Demetrescu“. Golghetera competitiei a fost Alma Florescu (20 de goluri) – CN „Elena Cuza“, iar sportivul model – Daniela Tecu, tot de la formatia cistigatoare.

La masculin, lupta a fost ceva mai strinsa, dupa meciuri extrem de disputate titlul de cea mai buna echipa revenindu-i Liceului „Traian Demetrescu“, care, in finala, a depasit cu 7-2 Liceul „Matei Basarab“. Locul trei a revenit formatiei C.T.A.M. „Constantin Brancusi“, care dupa un meci spectaculos a invins cu 11-10 Liceul „Stefan Odobleja“. Ocupantii locului trei si-au adjudecat si titlul de golgheter, prin Adrian Cagnea, autor a18 goluri, iar cel mai bun portar al competitiei a fost desemnat Robert Voica, de la Liceul „Matei Basarab“.

Participantii au primit din partea DJS Dolj diplome, premii in bani, in valoare totala de 14.500.000 de lei, precum si articole de imbracaminte pentru golgheter si sportivul model.

Futsal, Memorialul „Zoltan Crisan“

Rezultatele etapelor IV si V

Sala „Vointa“ a gazduit in acest week-end etapele cu numarul patru si cinci ale Memorialului „Zoltan Crisan“. Iata rezultatele: Simbata: Cactus Jack – AS International 4-18; Athletic – Nova Sport 6-9; Oltana – Balkan 10-11; Bad Joke – Quart Construct 6-24; Sporting – Promat 2-4; Stiinta 1 Mai – Klub Passione 3-6; AZT – Tudival 4-11; Oltmetal – Samar 21-1; Time Aut – One Way 0-6 (N); Gin-Gin Flex – Parma 4-8; KO – Lucky Land 5-6.

Duminica: Oltana – AS International 1-15; Gin-Gin Flex – Balkan 0-6 (N); Stiinta 1 Mai – Bad Joke 10-9; Athletic – Time Aut 6-0 (N); Oltmetal – KO 16-3; Tudival – Lucky Land 9-4; Parma – Promat 12-2; Nova Sport – AZT 5-9; Samar – One Way 3-11; Sporting – Klub Passione 6-9; Cactus Jack – Quart Construct 5-7.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS