16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDwar a terminat turul pe locul cinci

Dwar a terminat turul pe locul cinci

Pentru handbalistele din Banie, competitia a luat sfirsit, craiovencele urmind sa ia pauza pina pe 14 februarie. Desi la inceputul campionatului Diviziei A se credea ca echipa va avea de suferit dupa plecarile citorva jucatoare cu experienta, survenite in intersezon, lucrurile nu au stat deloc asa, inlocuitoarele, handbaliste tinere dar ambitioase, facindu-le repede uitate pe „veterane“. Echipa a avut evolutii apreciabile, terminind prima parte a sezonului pe locul cinci, la distanta mica de formatiile de pe primele locuri.

In ultimul joc din tur, elevele lui George Burcea au reusit ceea ce si-au propus, adica o victorie cu Marta Baia Mare, pe terenul acesteia, Dwar impunindu-se cu 29-27, cu toate ca la pauza gazdele conduceau cu 12-10. A fost un joc dificil pentru oltence, care a trebuit sa faca fata si presiunii publicului baimarean, caruia i-a cazut victima Tanase, jucatoare care a fost trimisa la cabine, vazind cartonasul rosu pentru ca a raspuns la injuriile unui spectator. Fara o componenta de baza, craiovencele au fost putin descumpanite, dar s-au mobilizat repede si au reusit sa iasa invingatoare. „Saptele“ care a adaugat doua puncte la zestrea echipei a fost urmatorul: Bobolocu – Sirbu (2), Tanase (2), Stoicea (11), Sanda (2), E. Ecaterinescu (1), Rusan (9). Au mai jucat: Stinga (2), Necsulea, Plavache si Badea.

In total, Dwar Craiova a terminat turul cu 11 puncte, din noua jocuri (cinci victorii, un egal si trei infringeri), marcind 242 de goluri si primind 224, inaintea oltencelor situindu-se echipele „U“ Timisoara (15p), CSM Sibiu (13p), Sinnicolaul Mare (12p) si LPS Slatina (12p).

Rezultatele hanbalistelor craiovene din prima parte a campionatului au fost urmatoarele: Dwar – Gilortul Tirgu Carbunesti 27 – 21, CSM Sibiu – Dwar 24 – 18, Dwar – Amical Corabia 28 – 25, Dwar – „U“ Timisoara 28 – 28, Sinnicolaul Mare – Dwar 20 – 17, Dwar – Viitorul Medias 34 – 22, LPS Slatina – Dwar 27 – 26, Dwar – „U“ Resita 35 – 30, Marta Baia Mare – Dwar 27 – 29.

Ar mai fi de spus ca, dupa meciul cu Timisoara, Dwar a pierdut-o pe titulara postului de portar, Dica, aceasta suferind o entorsa, la antrenament, care a facut-o indisponibila pina la sfirsitul turului. A urmat apoi accidentarea unei alte componente de baza, Ana Maria Ecaterinescu, si ea trebuind sa stea pe margine pina la finele turului, dar inlocuitoarele lor si-au facut din plin datoria. Noua aparatoare a buturilor, Bobolocu, a demonstrat ca se poate conta si pe ea, in timp ce Stinga si ultima sosita in tabara oltencelor, Sirbu, jucatoare adusa de la LPS Tirgu Jiu inainte de meciul de la Slatina, au pus umarul la rezultatele bune ale echipei. Chiar daca formatia s-a clasat pe locul cinci, distanta mica fata de echipele din fruntea clasamentului le da sperante craiovencelor ca in retur se poate si mai bine. Elevele lui Burcea au evoluat deja ceva timp impreuna, au capatat acea omogenitate in joc si, in plus, cu echipele situate pe locurile doi, trei si patru, singurele in fata carora au pierdut, vor juca acasa, asa ca sint sanse mari ca handbalistele din Banie sa termine sezonul pe un loc fruntas.

Golghetera echipei din acest tur a fost Stoicea, cu 62 de reusite, fiind urmata de Rusan (56), Tanase (54), A. Ecaterinescu (24), E. Ecaterinescu (14), Sanda (13), Sirbu (10), Stinga (7), Plavache (1) si Badea (1).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS