20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Sport pe scurt

Tenis de cimp

Andy Roddick a devenit liderul clasamentului ATP

Jucatorul american de tenis Andy Roddick a devenit al saselea american si al 22-lea jucator care este numarul unu mondial de la crearea clasamentului ATP, in anul 1973, informeaza site-ul atptennis.com. Andy Roddick a obtinut aceasta recunoastere ca urmare a victoriei obtinute in optimile de finala ale turneului de tenis in sala de la Paris-Bercy, joi, in fata spaniolului Juan Carlos Ferrero. Roddick a recistigat si pozitia de lider in Campionatul Mondial ATP, pe care a ocupat-o dupa australianul Lleyton Hewitt si compatriotul sau Andre Agassi, inainte de a o ceda lui Ferrero, cu ocazia recentului turneu de la Madrid. Inaintea lui, Jimmy Connors, John McEnroe, Jim Courier, Pete Sampras si Andre Agassi au fost americanii care au ocupat prima treapta a clasamentului ATP. Primul lider al clasamentului ATP, a fost, in anul 1973, tenismanul roman Ilie Nastase.

Divizia D Nitela

Programul etapei a 13-a

In Divizia D Dolj se disputa astazi, de la ora 12.00, runda cu numarul 13, dupa urmatorul program: Tricolorul Sadova – Portul Bechet (Vor arbitra: I. Ilie – R. Vitan, I. Chirea. Observator: N. Ionescu), Unirea Podari – Avintul RAT Isalnita (S. Coltescu – C. Stancescu, A. Mirea. Observator: S. Patrascu), Rapid Almaj – UT Dabuleni (G. Poenaru – V. Gidea, C. Mihai. Observator: L. Mosoiu), Recolta Ostroveni – CS Sc. F. „GP“ Craiova (R. Impuscatoiu – O. Dinu, C. Cotora. Observator: D. Busuioc), Progresul Ciupercenii Vechi – Progresul Bailesti (L. Cazan – G. Bece, M. Popescu. Observator: C. Roman), Chimia – Progresul Castranova (Fl. Tuca – I. Tudorica, A. Stanca. Observator: G. Georgescu), AS Fotbal Mirsani – ASO Filiasi (M. Teodorescu – C. Nicola, Fl. Rusu. Observator: C. Ungureanu), Vinatorul Desa – Gaz Metan Pielesti (B. Preotescu – M. Paun, D. Stanciu. Observator: Fl. Modirjac), Victoria Calarasi – Recolta Urzicuta (M. Pavel – B. Avramescu, E. Ghita. Observator: M. Drimboi).

Handbal (f)

Ultimul meci acasa

Sala sporturilor din Valea Vlaicii va gazdui astazi, de la ora 11.00, penultima etapa a campionatului national de handbal feminin, Dwar Craiova urmind sa intilneasca pe Universitatea Resita. Desi s-au prezentat la inceputul sezonului cu o echipa destul de tinara, cu putine jucatoare cu experienta, craiovencele au avut pina acum o evolutie, per ansamblu, buna, tehnicianul George Burcea putindu-se declara multumit de elevele sale. Handbalistele oltence si-au propus sa iasa invingatoare si din confruntarea de astazi cu banetencele, pentru a-si trece in cont, in aceasta etapa cu numarul opt, cea de-a patra victorie. Pentru intilnirea cu „U“ Resita, Dwar ar putea sa se prezinte in urmatoarea formula: Bobolocu – Tanase, Stoicea, Sanda, E. Ecaterinescu, Stinga, Rusan.

Volei (f)

Fetele joaca la Lugoj

Echipa de volei feminin a Universitatii Craiova s-a deplasat pentru runda cu numarul trei a Diviziei B la Lugoj, astazi urmind sa intilneasca CSM-ul din localitate. Elevele lui Adrian Cotoranu au repurtat deja o victorie, in prima etapa, insa in ultimul joc nu au putut emite pretentii in fata puternicei formatii din Cluj. Cu toate ca gazdele de astazi formeaza o trupa destul de omogena, oltencele spera sa faca o figura cit mai buna si sa produca o surpriza, asa cum s-a intimplat si la Vilcea, desi mai au nevoie de timp pina cind vor capata omogenitate in joc.

Volei (m)

Universitatea da piept cu Phoenix

Voleibalistii craioveni evolueaza astazi, in cadrul celei de-a treia etape a ligii secunde, la Simleul Silvaniei, judetul Salaj, unde vor intilni echipa din localitate, Phoenix. Pina acum, elevii lui Dan Pascu nu au avut nici o sansa in disputele cu Unirea Dej si „U“ Timisoara, lotul fara nici un fel de experienta competitionala la acest nivel pe care il are la dispozitie tehnicianul craiovean facind cu greu fata unor adversari omogeni si mult mai experimentati. Astfel, pentru echipa Universitatii se anunta un sezon extrem de dificil, insa antrenorul oltenilor spera ca elevii sai sa capete pina la urma o consistenta in joc, pentru a se putea lupta de la egal la egal macar cu formatiile considerate modeste.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS