9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIulian Filipescu si-a reziliat contractul cu Betis Sevilla

Iulian Filipescu si-a reziliat contractul cu Betis Sevilla

Fundasul roman Iulian Filipescu si-a reziliat, joi, de comun acord, contractul cu gruparea spaniola Betis Sevilla, care era valabil pina in 2006, informeaza cotidianul Marca. „Am ajuns la un acord pentru rezilierea contractului si fiecare isi va urma propriul drum“, a anuntat Filipescu, care a fost achizitionat de gruparea spaniola in 1998, de la formatia turca Galatasaray Istanbul. „Iulian Filipescu s-a despartit de clubul Betis Sevilla si, desi viseaza la Bolton (clubul englez Bolton Wanderers – n.r.), a declarat ca, pina in prezent, nu are nici o oferta si asteapta perioada de transferuri din iarna“, a mai notat sursa citata.

Fotbalistul roman incerca, de mai mult de o luna, sa paraseasca gruparea din Primera Division, dupa ce a fost parte intr-un conflict cu presedintele lui Real Betis, Manuel Ruiz Lopera, care a avut ca urmare excluderea sa din lotul formatiei spaniole. Filipescu a primit doua suspendari succesive de cite doua saptamini, fara salariu, pentru ca „a creat o atmosfera tensionata in vestiar“ si pentru ca l-a comparat pe Lopera cu fostul dictator al Romaniei, Nicolae Ceausescu. Prima suspendare fara salariu a survenit dupa ce impresarul sau, Ioan Becali, l-a criticat dur, in fata presei spaniole, pe presedintele gruparii Betis Sevilla, de la care fotbalistul de 29 de ani pretinde doua milioane de euro, suma in care sint incluse si drepturile de imagine. Potrivit cotidianului Marca, Lopera ii oferea insa a cincea partea din aceasta suma, adica 400.000 de euro.

Filipescu nu a vrut sa faca publica suma la care au cazut de acord cele doua parti, dar a recunoscut ca negocierile cu reprezentantul clubului spaniol au fost dificile. „Este treaba mea si a clubului (suma la care a trebuit sa renunte – n.r.), dar important este ca ambele parti sint multumite. In plus, Betis mi-a permis sa ramin sa ma antrenez pina imi voi gasi o alta echipa. Am avut ani buni si slabi, ca orice sportiv. Dar cel mai important este ca am ramas la principiile mele“, a spus fundasul roman.

Urmatoarea destinatie a lui Iulian Filipescu pare sa fie clubul englez din Premier League, Bolton Wanderers, cu care fundasul roman s-a antrenat timp de cinci zile, la inceputul lunii octombrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS