27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAmenda cu alt inteles

Amenda cu alt inteles

Probabil ca Dinel Staicu s-a prins ca atacantul camerunez, platit regeste, nu prea se potriveste cu Universitatea. Daca tot a ajuns la vorbele lui Cirtu, ar fi de dorit ca de acum incolo achizitiile de jucatori sa se faca la sugestia antrenorilor

Nu mor de dragul lui Njock… Are un stil care nu se potriveste cu Universitatea, plus ca Sorin Cirtu mi-a spus ca e „umflat“, iar pe Rodion Camataru l-a apucat risul cind a citit ca Njock este comparat cu celebrul golgheter… Camataru.

De fapt, camerunezul i-a fost bagat pe git lui Cirtu, Staicu intentionind sa-i inchida gura antrenorului care ii ceruse cu disperare atacanti cu alt profil, gen Mazilu si Ionut Savu.

In cele din urma, desi nu a rupt inima tirgului, Jeremie Njock si-a facut treaba atit cit i-au permis calitatile sale de atacant, puternic, dar cu serioase carente tehnico-tactice. Oricum, cu Njock sau fara el, multi au decretat ca Universitatea dispune de cel mai slab compartiment ofensiv din intreaga istorie a echipei.

Ca orice jucator de culoare – au patit-o, in fotbalul mare, cluburi celebre -, Jeremie Njcok are destule probleme si cu comportamentul din afara terenului. Acum, ar fi intirziat citeva zile prin Camerun dupa ce, nu demult, isi prelungise nejustificat un sejur in Germania, iritindu-l pe Cirtu. De fiecare data, insa, Njock a afirmat, fara a da impresia ca minte, ca s-a incadrat in perioada de invoire obtinuta de la… Staicu. Evident, Dinel Staicu a tratat in stil personal incurcaturile ivite, preferind sa stea mut si sa se distreze pe seama incercarilor de a se disculpa ale lui Njock.

Ignorind discutia dintre Njock si Staicu dinaintea plecarii jucatorului in Camerun, nu prea avem ce comenta pe tema amenzii aplicate atacantului de culoare. In schimb, suma, 5.000 de dolari, este exagerata si pare copiata dintr-un alt fotbal, acolo unde salariile se discuta de la o jumatate de milion in sus.

Vazindu-se penalizat intr-o asemenea maniera, probabil ca pe Njock il bate gindul sa plece, asa cum au si scris unele ziare. Stilul este invechit si se foloseste de cind s-a inventat fotbalul „profesionist“ in Romania. Practic, cu o asemenea amenda se urmareste tocmai indepartarea lui Njock. Evident, pentru bugetul patronului, una inseamna sa-l dea afara pe camerunez si alta este sa plece jucatorul de capul lui…

Repet, nu cred ca Njock este de Universitatea. A spus-o Cirtu, dar Staicu s-a incapatinat sa declare ca i-a adus cel mai bun atacant din Romania. Acum, ca intr-o comedie de prost gust, tocmai Staicu da semne ca vrea sa scape de „cel mai bun atacant din Romania“. Saracul Njock… Alaltaieri, spunea, suparat, ca nu accepta amenda si ca el are incredere ca il va scapa patronul de belea!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS