7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRednic a cistigat duelul cu Andone

Rednic a cistigat duelul cu Andone

Mircea Rednic si Ioan Andone sint prieteni de cind erau copii. Au inceput fotbalul impreuna, la juniorii Corvinului, a venit Lucescu si i-a aruncat devreme in prima divizie, i-a luat apoi la Dinamo, unde au facut cariera, dar, inainte de toate, ramin zecile de meciuri pe care cuplul de fundasi Rednic – Andone le-a jucat sub tricourile echipei nationale. Acum, cei doi hunedoreni sint antrenori la doua dintre cele mai puternice echipe din campionat. Chiar daca Rednic si Andone sint prieteni, Rapid si Dinamo se dusmanesc de moarte.

Asa ca duminica seara, in „Stefan cel Mare“, nimeni n-avea chef de relatiile bune ale celor doi antrenori. Dinamo si Rapid s-au intilnit poate in cel mai asteptat derbi al acestui tur, mai ales ca gazdele au demonstrat in ultimul timp o forma de invidiat, in timp ce la giulesteni nu prea era liniste.

La inceput, lovitura de teatru: Flavius Stoican a refuzat sa intre pe teren, temindu-se de o accidentare care i-ar fi compromis salariul imens pe care urmeaza sa i-l plateasca… Sahtior Donetk.

In timpul partidei, evenimentele interesante s-au derulat rapid, rezultind un meci spectaculos. Pina in minutul 13, Rapid marcase deja de doua ori, D. Niculae (‘4) si S. Ilie facind ca tabela sa indice un nesperat 2-0 pentru giulesteni.

Pina la pauza, Dinamo nu a reusit decit sa reduca din handicap, Grigorie (’38) marcind la doar un minut dupa ce il inlocuise pe Semeghin.

In repriza a doua, intr-un interval de doar patru-cinci minute, Rapid s-a desprins la un incredibil 4-1, Iencsi (’56) si Maldarasanu (’60) executindu-l pe Fane Preda. Atacul lui Dinamo a inceput insa sa preseze si, pina la final, oamenii lui Andone nu au reusit sa salveze nici macar un punct, desi Niculescu (’61) si Barcauan (’78) l-au invins si ei pe Dolha.

Sa mai notam ca la meciul de duminica seara, marocanul Zyiati a fost pentru prima data capitanul Rapidului, tot el fiind si cel mai bun om al meciului.

In urma acestui rezultat, Steaua, Dinamo si Rapid au acumulat cite 19 puncte, dar echipa din Ghencea are si o restanta.

Iata si distributiile:

Dinamo: Preda – Barcauan, Burca, Iordache – Perenyi, F. Petre, Alexa, Zicu, Semeghin – Niculescu, Danciulescu (au mai intrat: Grigorie, Marica, Tamas).

Rapid: Dolha – Constantin, Soava, Iencsi – Badoi, Ilyes, Ziyati, Maldarasanu, Bordeanu – D. Niculae, S. Ilie (au mai intrat: R. Nita, Grigore, Rauta).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS