24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDoar un punct pentru craioveni

Doar un punct pentru craioveni

In cel de-al doilea turneu din cadrul Ligii Nationale de handbal masculin, care a avut loc la sfirsitul saptaminii trecute, formatia „U“ Petrolul Craiova a evoluat in sala de la Buzau, intilnind patru formatii: CS „U“ Ambro Suceava, HC Minaur Baia Mare, HC Lignitul Tirgu Jiu si Universitatea Pitesti. Dupa aceasta etapa, craiovenii au acumulat un singur punct, din prima confruntare, insa, per ansamblu, evolutia elevilor lui Sebastian Dobeanu a fost mult mai buna decit cea din turneul de la Vilcea. Oltenii au debutat in competitie in fata echipei din Suceava, joc pe care l-au terminat la egalitate, 25-25, cu toate ca majoritatea timpului au condus ostilitatile. Moldovenii au revenit pe final si au egalat si din cauza unor greseli ale handbalistilor craioveni, dar si a unor decizii de arbitraji contestate de olteni.

Cel de-al doilea joc a fost si cel mai interesant, Universitatea dind o replica peste asteptari puternicei formatii Minaur Baia Mare. In cel mai bun meci al lor de la inceputul sezonului, craiovenii au fost cu mult peste adversari, fiind in permanenta in avataj, in unele momente chiar la sapte-opt goluri. Finalul de joc a fost insa incendiar, cu eliminari si decizii eronate ale arbitrilor care i-au avantajat pe baimareni, acestia cistigind in cele din urma la un gol diferenta, scor 34-33.„Am condus pina in ultimele minute, dar arbitrajul a fost execrabil. Faulturi neacordate, eliminari usoare, am primit gol cind mai erau patru secunde din joc, dupa ce, cu 15 secunde inainte de final, arbitrii ne-au eliminat un jucator. Au facut tot posibilul ca Minaur sa invinga“, a afirmat suparat tehnicianul craiovenilor Sebastian Dobeanu.

Demoralizati, oltenii practic nu au mai contat in urmatoarele doua dispute, „U“ Petrolul pierzind 18-35 cu Lignitul Tirgu Jiu si 17-33 cu Universitatea Pitesti. „A fost foarte greu pentru jucatorii mei sa-si mai revina, dupa incarcatura psihica din primele doua partide. In plus, patru jocuri in patru zile a fost cam mult pentru cei sapte-opt oameni care au evoluat permanent. Celelalte echipe au venit la turneu cu un lot de 16-18 jucatori, iar schimbarile le faceau ca la hochei. La mine, orice schimbare a formulei de baza se cunostea automat in prestatia echipei. Oricum, jocul incepe sa se lege, iar eu sint multumit, mai ales de rezistenta fizica de care au dat dovada baietii. Pacat de primele doua partide, pentru ca, daca am fi cistigat, rezultatele din celelalte doua meciuri ar fi fost cu siguranta altele“, a mai precizat antrenorul oltenilor.

La acest turneu, formula de baza a Universitatii a aratat astfel: Rusu – Bucur, Soanca, Florea, Marinica, Parcarea, Stoica, principalii marcatori ai craiovenilor fiind Florea si Purcarea. Etapa viitoare a Ligii Nationale de handbal masculin se va desfasura intre 23 si 26 noiembrie, meciurile urmind sa se dispute la Brasov si Sfintul Gheorghe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS