13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Sport pe scurt

Handbal (f)

Dwar vrea victoria la Slatina

Echipa de handbal feminin Dwar Craiova va evolua astazi, in etapa cu numarul sapte, la Slatina, in compania LPS-ului din localitate. Pina acum, elevele lui George Burcea s-au descurcat destul de bine in acest sezon, avind in vedere ca actuala echipa este una tinara, putine jucatoare putindu-se lauda cu o experienta competitionala. Incet, incet insa, handbalistele craiovence au capatat omogenitate, in actualul campionat, din care mai sint de disputat trei etape, trecindu-si in cont trei victorii, un egal si doua infringeri. Astazi, Dwar vizeaza cea de-a patra victorie, LPS Slatina fiind o echipa pe care jucatoarele din Banie au reusit sa o invinga in perioada de pregatire. Tehnicianul Burcea nu le va putea folosi in continuare pe Dinca, A. Ecaterinescu si Necsulea, accidentate, asa ca formula de start ar putea arata astfel: Bobolocu – Stinga, Tanase, E. Ecaterinescu, Rusan, Stoicea, Sanda.

Volei (m, f)

Colocvii studentesti in Banie

Sala sporturilor din Valea Vlaicii va gazdui astazi, incepind de la ora 11.00, doua partide de volei din cadrul ligii secunde a campionatului national, in ambele meciuri intilnindu-se formatii studetesti. Primii vor intra in competitie „baietii“ lui Dan Pascu, Universitatea Craiova urmind sa dea piept cu Universitatea Timisoara. Voleibalistii olteni sint in fata unui joc extrem de dificil, banatenii constituind o trupa omogena care in acest sezon vizeaza promovarea. „I-am mobilizat destul de bine pe baieti, stim ca ne asteapta un meci greu, dar vom face tot posibilul sa ne impunem“, a afirmat tehnicianul Universitatii. Fata de partida de la Dej, pierduta de craioveni, Pascu ii va avea la dispozitie si pe cei patru jucatori de la LNT, care au dubla legitimare: Tobosi, A. Popescu, Capitanu si Matusoiu.

De partea cealalta, fetele de la Universitatea vor intilni, de la ora 12.30, pe „U“ Cluj, echipa care in sezonul trecut promovase in prima liga, dar a renuntat din cauza problemelor financiare. Asadar si elevele lui Adrian Cotoranu au de sustinut un examen greu, dar victoria din prima etapa de la Vilcea le-a dat incredere in fortele proprii, craiovencele sperind astazi la un rezultat favorabil. Pentru acest joc, tehnicianul gazdelor nu va putea conta pe Ciorteanu, care a suferit o intindere.

Turneul de tenis de la Sankt Petersburg

Victor Hanescu a fost eliminat

Jucatorul roman de tenis Victor Hanescu a fost eliminat in turul al doilea al turneului de la Sankt Petersburg, care este dotat cu premii in valoare totala de un milion de dolari. Hanescu a fost invins, cu scorul de 7-6 (7/1), 7-6 (7/1), de jucatorul brazilian Gustavo Kuerten, cap de serie numarul 3.

Pentru calificarea in turul secund al turneului de la Sankt Petersburg, Victor Hanescu va primi un cec de 17.000 de dolari si cinci puncte in clasamentul ATP.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS