5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSe joaca sau nu se joaca?

Se joaca sau nu se joaca?

Gazdele se plingeau ieri ca terenul este impracticabil

Apulum – „U“ Craiova

• Stadion „Cetate“, simbata, ora 14.30 (Prima TV).

• Formatii probabile:

Apulum: Fl. Cotora – Jercalau, D. Miclea, Himcinschi, Bumb, C. Bar – Galdean, Iurisniti, Ov. Maier, Paleacu – T. Moldovan (Vascko). Antrenor: Aurel Sunda.

Universitatea: Guso – Murgan, Papura, Rada – Biemme, Plesan, P. Badea, Bundea, I. Stancu – Stinga, Vigariu. Antrenor: Pavel Badea.

• Vor arbitra: Al. Deaconu – I. Cojocaru, N. Marodin (toti din Bucuresti).

• Observatori: V. Boit, N. Grigorescu (ambii din Timisoara).

Al saselea meci fara victorie i-a pus pe ginduri pe oficialii olteni si mai ales pe antrenorul interimar Badea. Tehnicianul oltenilor este suparat pe ultimul rezultat al echipei in campionat (0-0 cu „Poli AEK), dar nu le-a imputat elevilor sai acest semiesec. „Altul ar fi fost rezultatul meciului daca terenul de joc ar fi fost unul normal, nu impracticabil cum a fost cel de vineri seara de pe «Ion Oblemenco»“, a punctat Badea. Supararea este cu atit mai mare pentru olteni, cu cit astazi vor avea de disputat o partida destul de dificila cu Apulum din doua motive principale: gazdele sint considerate revelatia acestui campionat (nici Steaua n-a reusit decit un egal la Alba Iulia), iar Universitatea se confrunta cu destule probleme de efectiv. Noul presedinte executiv al clubului zice ca are mina libera de la patronul Dinel Staicu sa faca schimbarile necesare pentru a pune Universitatea pe picioare, dar acum este practic imposibil sa se indrepte gafele din vara. Si aici e „buba“, dar povestea cu lotul Craiovei este una care se repeta de citiva ani. Intortocheata poveste!

De 80 de ani, iubitorii fotbalului din orasul Marii Uniri au asteptat istorica promovare in prima liga, iar acum – dupa noua etape – Apulum este revelatia sezonului: locul doi, la doar doua puncte de Dinamo, si in fata titratelor Steaua si Rapid! Cind spui Apulum, te gindesti acum la Ovidiu Maier, fotbalist care, la cei 32 de ani impliniti in februarie, se gindea serios sa se lase de fotbal, dar acum arunca in aer, cum se spune, toate pronosticurile. Sunda, antrenorul gazdelor, explica „reteta“ succesului echipei Apulum: „Munca, disciplina, seriozitate“. Ieri, oficialii ardeleni erau ingrijorati de starea gazonului de pe „Cetate“ din cauza ploilor din ultimele zile, probabilitatea ca meciul de astazi sa nu se dispute fiind destul de ridicata. Gazdele il au accidentat pe Macavei de la meciul de miercuri din optimile Cupei Romaniei (Apulum – Jiul 3-2), in timp ce Badea are mari batai de cap in alcatuirea formatiei. Daouda este nerefacut, McBreen si Borbely sint accidentati, iar cu camerunezii Njock si Bengondo sint alte probleme: primul va sosi astazi in Romania, iar celalalt este disparut.

Antrenorul interimar Badea este totusi increzator in sansele echipei Universitatea: „Speram ca noi sa luam, la Alba Iulia, toate cele trei puncte puse in joc!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS