16.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlpay Ozalan a plecat de la Aston Villa

Alpay Ozalan a plecat de la Aston Villa

Clubul englez Aston Villa i-a reziliat joi contractul internationalului turc Alpay Ozalan, de comun acord cu fotbalistul, informeaza site-ul soccerage.com. Fundasul, care are 30 de ani, a fost intens criticat de presa dupa incidentele petrecute in meciul Turcia – Anglia din preliminariile Campionatului European 2004. Alpay a fost acuzat de gesturi nesportive impotriva capitanului nationalei engleze, David Beckham, si, cu toate ca internationalul turc a insistat ca nu a fost vina lui, fotbalistul a fost amendat atit de presa engleza, cit si de cea turca. Aston Villa i-a acordat zece zile libere, dupa incident, dar, dupa ce s-a intilnit cu oficialii gruparii engleze a hotarit sa paraseasca imediat echipa.

„Avind in vedere evenimentele recente, ar fi fost dificil pentru Alpay sa mai reprezinte Aston Villa in viitor. Fotbalistul insusi a fost constient ca viata sa in Anglia a devenit mult mai dificila pentru el si familia lui. De aceea, ambele parti au cazut de acord ca rezilierea imediata a contractului care urma sa expire in iunie 2004 este cea mai buna continuare a acestei intimplari“, a anuntat purtatorul de cuvint al clubului Aston Villa, Doug Ellis, pe site-ul oficial al echipei engleze.

Alpay l-a imbrincit pe David Beckham dupa ce starul de la Real Madrid a ratat un penalti in meciul crucial in vederea calificarii la CE 2004, apoi, dupa fluierul de final al primei reprize, l-a insultat. La rindul sau, Alpay l-a acuzat pe David Beckham ca ar fi scuipat pe insemnele Turciei de pe tricoul sau. Internationalul turc s-a alaturat clubului Aston Villa in vara anului 2000, in urma unui transfer de 5,6 milioane de lire sterline de la Fenerbahce.

„Sint trist ca imi parasesc colegii, care chiar m-au sprijinit. Dar am ajuns la o intelegere de a pune capat contractului meu. Alte cinci cluburi sint interesate de mine, dar nu voi lua nici o decizie pina saptamina viitoare“, a afirmat Alpay.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS