5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAntrenorul Rosca este convins ca elevele sale vor ocupa podiumul

Antrenorul Rosca este convins ca elevele sale vor ocupa podiumul

– La inceputul lunii noiembrie, Craiova va gazdui finala CN de cros, competitie la care speram ca podiumul sa fie ocupat de atletele din Banie. Care este opinia antrenorului Rosca?

– Intr-adevar, in 9 si 10 noiembrie, „coborim“ din Poiana Brasov – unde ma aflu cu atletele de lot in pregatiri – la Craiova pentru o competitie importanta a acestui sezon, CN de cros. Vor lua startul nume cunoscute ale atletismului romanesc: Cucerzan, Barcau, Olaru, Dumbraveanu, Petrescu, Manafu. De fapt, toata grupa pe care o am in pregatiri. Cu sigurata ca podiumul acestui CN de cros va fi ocupat, cum ziceti, de atletele pe care le-am enumerat. N-am avut nici o problema de sanatate care sa ne afecteze. Barcau s-a operat in urma cu doua saptamini de apendicita, dar si-a reluat pregatirile.

– Pina la incheierea sezonului 2003 mai exista programate si alte competitii la care elevele dumneavoastra vor lua startul?

– Inca doua, respectiv un ekkiden in Japonia si CE de cros (Anglia). La ekkidenul de la Chiba (Japonia) – 24-30 noiembrie -, Romania va fi reprezentata de atletele: Alina Cucerzan (CSM Craiova – Dinamo), Nuta Olaru (CSM Craiova), Corina Dumbraveanu (CS Olimpia Craiova – CSM Bistrita) si Daniela Petrescu (CSM – Dinamo), ultima fiind ca rezerva. Conducatorul delegatiei este prof. Eugeniu Stefanescu, presedintele CSM Craiova, iar antrenor eu.

– Este o competitie care a fost dominata in ultimii ani de gazde. Ce sperante exista acum pentru noi?

– Obiectivul nostru este o clasare in primele sase. S-au „inscris“ pentru primele locuri echipe redutabile – Japonia, China, Etiopia.

– Urmeaza CE…

– In 12 decembrie, in Anglia, este programata ultima competitie importanta la care Romania participa, CE de cros. Stiu la aceasta ora ca Bania va fi reprezentata de atleta Corina Dumbraveanu (CS Olimpic Craiova).

– Unde va aflati acum?

– La Poiana Brasov. Aici ploua de ne usuca! Pregatirile le facem pe stadionul olimpic.

– Presupun ca lotul national pe care-l coordonati se afla tot la hotelul „Caraiman“ din Poiana Brasov, acolo unde ati fost protagonistul unui asa-zis scandal?

– Sintem, intr-adevar, tot la acest hotel al MTS. Protagonist este cel care a provocat asa-zisul scandal prin declaratii false. Cel care a facut declaratii neadevarate implicind si numele meu a fost dat afara din serviciu. Toate declaratiile lui s-au dovedit false. Respectivul are acum probleme deoarece este cercetat pentru fals in declaratii, el si tatal lui. Am aflat asta de la politistii din Poiana Brasov.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS