12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPrima victorie a craiovenilor!

Prima victorie a craiovenilor!

Duminica s-a desfasurat etapa a 8-a a Diviziei A la fotbal de sala, craiovenii reusind sa sparga gheata, adica sa obtina prima victorie din aceasta editie de campionat: Energoconstructia – Moldocar Piatra Neamt 9-5. Dupa aceasta etapa, echipa din Banie ocupa locul 10 (din 12 echipe), cu patru puncte (golaveraj: 31-45). In meciul de duminica, antrenorul Marian Bicu a folosit urmatorii jucatori: L. Vulpe, A. Pana (portari), M. Ciobanu, C. Radulescu, O. Girgel (cpt.), M. Gaman, S. Ghita, D. Arnautu, M. Muliu, S. Hrelea, V. Nistoran (jucatori de cimp). Partida s-a desfasurat in Sala Sporturilor din Rimnicu Vilcea, in cuplaj cu meciul „Fratia“ Rimnicu Vilcea – FC Arad.

Energoconstructia joaca numai in deplasare

Toate meciurile de acasa ale divizionarei A Energoconstructia s-au disputat in afara Craiovei: Slatina (doua), Tirgu Jiu (unul) si Rimnicu Vilcea (unul). Proaspatul presedintele al celor de la Energoconstructia, Gh. Nedelescu, a spus: „Echipa Universitarii Geospect Craiova, actuala Energoconstructia, a promovat in Divizia A in aceasta vara, iar eu am preluat conducerea executiva dupa etapa a sasea. Dupa sase infringeri consecutive, formatia din Banie a ajuns „lanterna rosie“ la Futsal. In ultimele doua etape, Energoconstructia a reusit sa contabilizeze primele patru puncte: un egal cu Fratia Rimnicu Vilcea (4-4) si duminica trecuta, in sfirsit, prima victorie (9-5 cu Moldocar Piatra Neamt). I-am premiat pe jucatori chiar in vestiar pentru aceste doua rezultate bune. Asa voi proceda si in continuare! Ne confruntam cu o situatie aberanta: echipei din Craiova nu i se permite sa joace meciurile de acasa la Craiova! Sintem singura formatie din Divizia A – Futsal care disputam toate meciurile in deplasare. Si asta pentru ca n-am gasit intelegere la oficialitatile locale si la cei care administreaza Sala Sporturilor din Valea Vlaicii. Sala a fost reamenajata si modernizata din bani publici (47,5 miliarde de lei), iar cei care vremelnic o administreaza – Facultatea de Educatie Fizica si Sport (FEFS) din cadrul Universitatii – refuza disputarea partidelor de futsal. In fond, reprezentam Craiova, iar suporterii din Banie ai acestui sport sint vitregiti. Am fost primiti cu bratele deschise la Slatina, Tirgu Jiu, Rimnicu Vilcea, iar aici ni se inchide usa in nas?! Futsal nu este o competitie moft, ci una importanta in lume, fiind organizate campionate europene si mondiale. De luna viitoare, meciuri din campionatul Futsal se vor transmite «live» de TVR“.

In replica, conf. dr. Corneliu Stroe (FEFS), presedintele Consiliului de Administratie al CS „U“ Craiova, a precizat: „Consiliul Profesoral al FEFS are calitatea de a aproba sau nu. Nu este vorba de rea-intentie sau altceva, ci de o problema clara si simpla: prin actul de predare-primire al Salii din Valea Vlaicii, constructorul si proiectantul au stipulat ca in sala este interzis a se juca fotbal“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS