11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPetter Solberg a cistigat Raliul Corsicii

Petter Solberg a cistigat Raliul Corsicii

Norvegianul Petter Solberg (Subaru Impreza) a cistigat duminica Raliul Corsicii, a 12-a din cele 14 etape ale Campionatului Mondial de Raliuri, fiind inregistrat dupa ultima speciala a zilei cu timpul de patru ore, 20 de minute, 15 secunde si trei zecimi. Pe locurile urmatoare s-au clasat spaniolul Carlos Sainz (Citroen Xsara) – la 36 de secunde si sase zecimi, belgianul Francois Duval (Ford Focus WRC) – la 41 de secunde si sapte zecimi, finlandezul Marcus Gronholm (Peugeot 206) – la un minut, noua secunde si doua zecimi, si britanicul Colin McRae (Citroen Xsara) – la un minut si 26 de secunde.

Sainz l-a depasit „la mustata“ pe Duval

Petter Solberg, cistigatorul Raliului Corsicii, a avut o prestatie foarte buna, depasind cu profesionalism un moment dificil, cind a suferit un accident care i-a avariat destul de serios masina. Carlos Sainz a fost inspirat in alegerea pneurilor, si in ultima parte a cursei a reusit sa-l depaseasca pe Francois Duval, ocupind astfel pozitia a doua pe podiumul Raliului Corsicii si trecind in fruntea clasamentului general. Chiar daca a pierdut locul al doilea, Francois Duval a pilotat spectaculos si a adaugat sase puncte pretioase la zestrea echipei Ford, mai ales ca Marko Martin a abandonat dupa ce a iesit in decor pe PS 15.

Loeb a pierdut aproape zece minute

Chiar daca Sebastien Loeb a demonstrat ca este un specialist al curselor pe asfalt, o singura greseala l-a privat pe francez de obtinerea unui loc fruntas in Raliul Corsicii. Dupa ce s-a aflat in fruntea clasamentului o mare parte din cursa si se parea ca va deveni noul lider al ierarhiei generale, Sebastien Loeb a facut o greseala care l-a costat aproape zece minute. La un viraj, Loeb a scapat masina de sub control, rotile din fata raminind blocate in nisip, iar cele din spate fiind pe asfalt. Dupa mai multe incercari nereusite de a-si elibera masina, Loeb a avut nevoie de ajutorul spectatorilor pentru a putea relua cursa. In ultima zi de concurs, Loeb a cistigat toate probele speciale, dar nu a reusit sa urce decit pina pe pozitia a 13-a.

Citroen conduce in ierarhia constructorilor

In clasamentul Campionatului Modial de Raliuri, pe primul loc se situeaza Carlos Sainz, cu 61 puncte, care este urmat, in ordine, de Petter Solberg si Richard Burns Marea, ambii cu 58 de puncte, Sebastien Loeb – 55 de puncte si Marcus Gronholm – 43 de puncte. In clasamentul constructorilor, lidera este Citroen cu 137 de puncte, urmata de Peugeot – 129 de puncte si Subaru – 88 de puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS