12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportZoli l-a luat sub aripa pe Cristi Neamtu

Zoli l-a luat sub aripa pe Cristi Neamtu

Ne-am mai despartit de un suflet alb-albastru, Zoltan Crisan, al treilea in ultimii doi ani jumatate, dupa Cristi Neamtu si Petre Deselnicu. Ieri, l-am petrecut pe ultimul drum pe Zoli, aripa dreapta a Craiovei Maxima. Doliul din sufletele tuturor a fost vizibil parca si in atmosfera. A fost o zi innorata, a plouat mereu si a fost un frig patrunzator. Din aceasta cauza, poate, au fost atit de putini oameni prezenti la funeralii, putin peste 100 de suflete. Printre acestia, fostii colegi din generatia de aur a Baniei care facea furori in Europa in urma cu doua decenii.

Gata. De ieri, Zoltan s-a dus in ceruri, unde, cu siguranta, va fi aceeasi „aripa“ de inger ca aceea din urma cu douazeci de ani. Nu-i va mai da gol lui Iribar, ci se va antrena cu Cristi Neamtu si impreuna cu Ion Oblemenco, Petre Deselnicu si Tica Otet or veghea asupra Universitatii Craiova.

Funeraliile au fost scurte, asemenea perioadei de boala a celui care a fost Zoli Crisan. Slujba religioasa a inceput la 12.00 si a durat aproape 40 de minute, timp in care doi preoti, familia, prietenii si alti oameni s-au rugat pentru Zoli. Imediat s-a plecat spre sediul clubului Universitatea, unde s-a mai tinut o slujba scurta. Vicepresedintele Universitatii, Gheorghita Geolgau, fost coleg de echipa, a tinut un scurt discurs, s-a aplaudat, iar un suporter a strigat: „Zoli este unul dintre noi“. Cortegiul a urmat planul initial. S-a deplasat la stadionul „Ion Oblemenco“, in dreptul statuii caruia s-a mai tinut o slujba, Beldeanu a tinut si el un scurt discurs si s-a plecat la cimitir. Drumul pina la locul unde Zoli si-a gasit locul si linistea a fost parcurs destul de repede. Ploaia si frigul au facut ca Zoli, care incinta inimile oltenilor, sa nu poata fi omagiat indelung. La cimitirul Sineasca, Zoltan a fost inhumat sub privirile inlacrimate ale celor care l-au iubit. Si-a gasit locul de veci, alaturi de un alt component al Universitatii, mult mai tinar, dar poate la fel de napastuit de sorta. Zoli este de ieri vecin cu Cristi Neamtu. Altfel spus, Ingerul – Cristi si-a gasit aripa – Zoli.

Lotul Universitatii a fost la biserica

Componentii actualei formatii a Universitatii au fost ieri, in jurul orei 12.00, prezenti la Biserica „Trei Ierarhi“ din Craiova pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Zoli. Aflati in cantonament, in vederea meciului disputat aseara cu Poli AEK, alb-albastrii au depus o coroana, au aprins o luminare si au plecat. N-a mai ramas decit Gheorghita Geolgau si Silviu Lung, care alaturi de Tilihoi, Cirtu, Donose si ceilalti fosti colegi din Craiova Maxima, aflati in tara, l-au condus pe Zoli pina la groapa. La funeralii au fost prezenti si cei doi fii ai lui Zoli, Zoltan Robert si Zoli, ambii insotiti de mamele lor.

Galeria lui Poli la funeralii

Daca galeria Universitatii a fost prezenta in numar mic, ei afisind un banner la sediul clubului pe care scria: „Pentru voi traim. Datorita lor existam“, la funeralii au fost prezenti si suporteri ai adversarei de aseara a Universitatii, Poli AEK. Printre oamenii de fotbal care au dorit sa-i aduca un ultim omagiu lui Zoli s-au aflat Rica Raducanu, prezent joi la biserica, Anton Helesteanu, Mircea Salomir si Octavian Goga, arbitrul central si observatorii meciului disputat ieri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS