17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPrieteni, dar meciul e pe puncte!

Prieteni, dar meciul e pe puncte!

„U“ Craiova – „Poli“ AEK Timisoara

• Stadion „Ion Oblemenco“, vineri, ora 20.00 (Prima TV – direct)

• Formatii probabile:

„U“ Craiova: Guso (Urai) – Murgan, Papura, Rada – Bundea, Plesan, Badea, Stinga, Preda – McBreen, Borbely (Vigariu). Antrenor: P. Badea.

„Poli“ AEK: C. Grigore – A. Dumitru, Ir. Voicu, Soltuz, Batrinu, I. Poenaru – C. Ionila (Balauru), R. Stancu, Buia – C. Prodan, Silvasan. Antrenor: B. Panduru.

• Vor arbitra: A. Helesteanu – D. Burloiu, A. Vidan.

• Observatori: O. Goga, M. Salomir.

Universitatea se pregateste cu Pavel Badea de aproape doua saptamini. Succesorul lui Cirtu la conducerea tehnica a echipei oltene isi va face, in aceasta seara, debutul oficial in meseria de antrenor.

E mare lucru pentru Badea sa debuteze cu dreptul. Echipa a jurat ca il va ajuta sa treaca peste emotii, iar unul dintre jucatorii care se vor zbate pentru reusita noului antrenor va fi chiar… Pavel Badea!

Probleme pentru meciul din aceasta seara? Indisponibilitatii mai vechi a ivorianului Mariko Daouda i s-ar putea adauga si cea a lui Adnan Guso, valorosul portar al oltenilor suferind o accidentare la antrenamentul de miercuri. Totusi, corpul medical al alb-albastrilor face eforturi pentru recuperarea lui Guso, iar posibilitatea ca bosniacul sa fie titular este destul de mare.

In atac, Badea nu se va putea baza pe Jeremie Njock, aflat impreuna cu Bengondo la nationala secunda a Camerunului. Va fi interesant de vazut daca in fata va aparea doar McBreen sau Badea va opta pentru un cuplu McBreen – Borbely, acestia fiind, de fapt, singurii atacanti disponibili din lotul oltenilor.

Oaspetii au declarat ca vor juca pentru a cistiga toate cele trei puncte. Ca si la noi, si la „Poli“ AEK s-a schimbat antrenorul, patronul Toni Dobos readucindu-l la echipa pe fostul sau coleg de la Steaua, Basarab Panduru.

Evident, si Panduru urmareste sa-si inceapa treaba cu un rezultat bun, echipa timisoreana avind prestatii foarte bune anul trecut in timpul primului mandat al actualului antrenor. De fapt, Panduru a fost demis atunci nu pentru rezultate, ci pentru ca a avut un conflict tocmai cu prietenul sau, Dobos!

Timisorenii vin cu avionul

Oaspetii nu vor pierde prea mult timp pentru partida din aceasta seara. Ei vor pleca spre Craiova abia dupa-amiaza, in jurul orei 17.30! Evident, fac deplasarea cu avionul, clubul incheind de curind un contract de sponsorizare cu o firma care detine mai multe avioane pentru transport intern. Imediat dupa meci, timisorenii vor pleca la aeroportul din Banie pentru ca Panduru vrea sa ajunga cit mai repede acasa. Nu de alta, dar la mijlocul saptaminii viitoare Poli AEK are meci in Cupa Romaniei.

Ne apara Guso?

Dupa ce la antrenamentul de miercuri dupa-amiaza portarul bosniac Adnan Guso a devenit incert, din cauza unei accidentari stupide (s-a taiat la genunchiul sting, dupa un plonjon), ieri, in urma controlului efectuat de medicul Stamatescu, s-a decis ca jucatorul poate evolua inca din primul minut. Alb-albastrii au intrat in cantonament inca de miercuri, ieri efectuind un singur antrenament, dupa-amiaza. Oficialii craioveni au facut apel catre suporteri, pe care ii roaga sa vina la stadion pentru a sustine echipa, dar si pentru a se stringe cit mai multi bani din vinzarea biletelor, mai ales ca toate incasarile vor fi donate familiilor lui Zoli Crisan si Petre Deselnicu. Pretul unui bilet este de 50.000 de lei la tribuna I si 30.000 de lei, pentru restul stadionului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS