17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEi cu centrarile, Raducanu cu golul

Ei cu centrarile, Raducanu cu golul

Steaua – Southampton 1-0

• Stadion „Steaua“, spectatori: 25.000.

• A marcat: Cl. Raducanu (’85).

Steaua: Hamutovski – Radoi, Mutica, Rachita, P. Stoica – Fl. Dumitru, Aliuta (’56, Falemi), Paraschiv, Bostina – Cl. Raducanu (’88, Ogararu), Oprita (’70. Dinita). Antrenor: Victor Piturca.

Southampton: Niemi – Dodd, Lundekvam, M. Svensson, Higginbotham – Fernandes, A. Svensson, Delap, Telfer – Phillips, Beattie (’87, Tessem). Antrenor: Gordon Strachan.

• Cartonase galbene: Paraschiv, Raducanu, Hamutovski / Delap, Beattie.

• Au arbitrat: S. Johannesson – I. Larsson, J. Flink (toti din Suedia).

Steaua a invins miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), formatia Southampton, in mansa a doua a primului tur al Cupei UEFA si, cum prima mansa s-a incheiat la egalitate, 1-1, s-a calificat in turul al doilea al competitiei.

Gordon Strachan, antrenorul „sfintilor“, spunea inaintea partidei de miercuri ca se teme mai mult de sotia sa decit de Steaua. Ironiile tehnicianului britanic nu i-au demoralizat pe elevii lui „Piti“, care, chiar daca nu au jucat spectaculos, si-au respectat cu strictete planurile tactice. Cum defensiva stelista a functionat aproape perfect, englezii nu au avut in prima repriza decit o singura ocazie de a marca, insa Kevin Phillips, scapat singur cu Hamutovski, nu a reusit sa-l invinga pe portarul din Belarus (’43).

Fortati de rezultatul din prima mansa, care le era defavorabil, elevii scotianului Gordon Strachan au incercat sa fie mai incisivi in repriza secunda, insa actiunile lor ofensive, lipsite de imaginatie, au fost destramate cu usurinta de fundasii Stelei. In minutul 85 „sfintii“ au primit lovitura de gratie, Claudiu Raducanu finalizind de la opt metri o centrare de pe dreapta a lui Laurentiu Dinita.

Piturca: „Am fost mai inteligenti decit englezii“

La conferinta de presa, antrenorul Stelei, Victor Piturca, a spus ca echipa sa a cistigat pentru ca jucatorii romani au fost mai inteligenti decit fotbalistii britanici. „Am avut unele emotii. Am trait meciul asa cum o fac de obicei, desi adversarul, sa recunoastem, nu ne-a pus atit de multe probleme, cum ne asteptam. A fost o victorie muncita, de grup. Steaua a demonstrat ca este intr-o crestere evidenta. Este formidabil pentru fotbalul romanesc ca Steaua si Dinamo s-au calificat. Aveam nevoie de o asemenea performanta. Sper sa avem o echipa accesibila in turul doi si sa ajungem in primavara europeana. As prefera tot un adversar de profil anglo-saxon, pentru ca vad ca ne prieste. Ne-am calificat pentru ca am fost mai inteligenti decit englezii“, a opinat Piturca.

Strachan: „Romanii au stiut sa profite si ne-au invins“

Britanicii nu prea s-au impacat cu faptul ca au fost eliminati de o echipa din estul Europei si dupa meciul de miercuri seara au continuat sa sustina ca sint mai buni decit jucatorii romani.

Gordon Strachan, mijlocas Southampton: „Am avut mai multe ocazii decit Steaua, insa romanii au stiut sa profite si ne-au invins. Sintem dezamagiti, insa duminica avem meci in campionat si trebuie sa o luam de la capat. Nici acum nu mi-e frica de Steaua, chiar daca ne-a invins.“

Anders Svensson, jucator la Southampton: „Am stiut ca Steaua formeaza o echipa buna, dar cred ca noi sintem mai buni decit ei. Consider ca meritam mai mult, meritam sa invingem. Oricum, este bine pentru fotbalul romanesc ca Steaua s-a calificat in turul urmator, mai ales ca valoroasa voastra echipa nationala nu a facut-o.“

Kevin Phillips, atacant Southampton: „N-am reusit sa fructificam oportunitatile pe care le-am avut, desi am fi meritat sa cistigam. Sintem dezamagiti.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS