12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAu luat de la bogati, ca haiducii adevarati

Au luat de la bogati, ca haiducii adevarati

Sahtior Donetk – Dinamo 2-3

• Stadion „Centralny“, spectatori: 30.000.

• Au marcat: Aghahowa ’18, ’45 / Niculescu ’29, Marica ’75, Danciulescu ’87.

Sahtior Donetk: Pletikosa – Gay, Gleveckas, Popov, Rat (’78, Brandao) – Timosciuk, Lewandowski, Vukici (’86, Pukaniych), Zakarliuka (’74, Zubov) – Vorobei, Aghahowa. Antrenor: Bernd Schuster.

Dinamo: Delwarte (’46, Preda) – Stoican, Barcauan, Iordache, Pereny – Petre, Alexa, Badea (’76, Grigorie), Zicu – Danciulescu, Niculescu (’67, Marica). Antrenor: Ioan Andone.

• Cartonase galbene: Danciulescu, Badea, Pereny, Zicu / Gleveckas (2)

• Cartonas rosu: Gleveckas ’89.

• Au arbitrat: T. Mikulski – M. Wierzbowski, K. Myrmus (Polonia).

Dinamo s-a calificat in turul al doilea al Cupei UEFA, dupa ce a invins miercuri, in deplasare, cu scorul de 3-2, formatia Sahtior Donetk, in mansa secunda a turului intii. In partida tur, Dinamo s-a impus cu scorul de 2-0.

Supusii „tarului“ Rinat Ahmetov erau convinsi ca vor sterge pe jos cu „ciinii rosii“ in meciul de la Donetk, chiar si presa din Ucraina scriind ca Sahtior nu va avea probleme sa invinga la o diferenta de trei goluri. Dupa cum a inceput partida de miercuri, cu asalturi in valuri asupra portii lui Delwarte, se parea ca ucrainenii au avut dreptate, atacantul nigerian Aghahowa deschizind scorul in minutul 18 cu un sut din apropierea portii. Unsprezece minute mai tirziu, cei 30.000 de suporteri prezenti pe stadionul „Centralny“ au amutit, centrarea de pe dreapta a lui Florentin Petre fiind reluata in plasa, din semifoarfeca, de catre Claudiu Niculescu. In minutele de prelungire ale primei reprize, portarul „ciinilor rosii“ a degajat gresit in piciorul lui Aghahowa, iar mingea s-a strecurat in poarta spre disperarea antrenorului Andone. Tehnicianul dinamovist a spus ca greseala lui Delwarte este una de incepator: „Delwarte a cerut schimbarea inca din minutul 35, dupa contactul ca Aghahowa. Am vrut insa sa astept pauza pentru a face schimbarea. Oricum, gafa aceasta nu are nici o scuza, pentru ca a fost o greseala de incepator.“

Avind nevoie de inca doua goluri pentru a se califica, elevii germanului Bernd Schuster au atacat in repriza secunda cu toate liniile poarta aparata de Preda, neglijind insa defensiva, lucru de care au profitat dinamovistii. Marica a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj in minutul 75, finalizind un contraatact rapid initiat de Danciulescu si continuat de Zicu, iar Danciulescu a pus bomboana pe coliva echipei lui Ahmetov, inscriind in minutul 87 cu un sut senzational din afara careului.

Andone: „Au pierdut pentru ca ne-au subestimat“

Antrenorul „ciinilor rosii“, Ioan Andone, a spus ca avantajul elevilor sai l-a constituit faptul ca au fost subestimati de adversari.

„Cred ca avantajul nostru a fost ca adversarii ne-au tratat de sus si au crezut ca noi avem sansa a doua. Sahtior este o echipa cu jucatori buni, dar nu cred ca sint un colectiv unit“, a spus Andone, care a precizat ca i-au placut mai multi jucatori de la Sahtior, mentionind insa ca Dinamo nu are bani sa cumpere vreunul.

Antrenorul dinamovist considera ca echipa sa a evoluat bine, iar victoria a fost meritata, mai ales ca elevii sai au inscris in total cinci goluri in fata unor adversari incomozi. „Dupa tragerea la sorti, stiam ca Sahtior este favorita. Am stiut totul despre calitatea jucatorilor si despre sistemul lor de joc. La pauza, le-am spus jucatorilor ca trebuie sa marcheze inca o data“, a precizat Andone.

Antrenorul echipei Sahtior Donetk, germanul Bernd Schuster, a venit in sala de conferinte dupa ce delegatia din Romania a plecat si a discutat numai cu jurnalistii ucraineni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS