17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBadea si viitorii antrenori ai Universitatii

Badea si viitorii antrenori ai Universitatii

Dupa indepartarea dubioasa a lui Cirtu – se zvoneste chiar ca s-ar fi sacrificat puncte pentru acest scop „nobil“ -, Universitatea administreaza din ce in ce mai prost problemele ivite la nivel de conducere.

M-am consultat cu multi oameni de fotbal din Banie si toti, fara exceptie, au considerat ca in conditiile actuale Pavel Badea era cel mai indicat sa preia echipa. Chiar daca nu are experienta ca antrenor, Badea era poate singurul tehnician pe care nucleul echipei l-ar fi acceptat fara rezerve, o alta varianta putind da nastere la noi conflicte si puncte pierdute.

Aflat la inceput de drum in aceasta meserie, Pavel Badea a acceptat orice, chiar si interimatul, considerind ca orice sansa trebuie exploatata in primii ani de antrenorat. Pe de alta parte, Badea traieste probabil un cosmar pentru ca, aproape in fiecare dimineata, citeste despre nenumaratele variante pe care clubul le-ar cintari in vederea aducerii, din iarna, a unui antrenor stabil. Practic, aflat aproape de momentul cind isi va pune ghetele in cui, Badea sesizeaza ca i se pregateste inclusiv retragerea din meseria de antrenor pe care nici n-a inceput-o bine!

E greu de spus daca Badea va rezista prea mult unor asemenea presiuni, mai ales ca, pe termen scurt, si-a asumat si obligatia sa joace la parametri maximi pe teren, nu doar sa pregateasca echipa.

Ramin la ideea ca, daca tot a fost numit, Badea trebuia facut antrenor „plin“, renuntindu-se la alte idei. Sau, daca tot se mergea pe alte variante, era mult mai indicat ca planurile sa se deruleze in mare secret si nu la vedere asa cum s-a procedat cu italianul Nicolo Napoli.

Pe de alta parte, nici Badea nu a „copiat“ corect de la alti predecesori, uitind ca Lucescu si Cirtu – ca sa dam doar doua exemple – au inceput tot ca antrenori-jucatori, dar nu si-au riscat debuturile la Dinamo sau la Universitatea. „Il Luce“ a fost sef in teren si pe banca la Corvinul, iar Cirtu a facut acelasi lucru la Electroputere. Cind au ajuns la conducerile echipelor la care s-au consacrat ca jucatori, atit Cirtu cit si Lucescu si-au dat seama ca acolo pretentiile erau altele si nu au mai „incalecat“ meseria de fotbalist cu cea de antrenor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS