17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSebastien Loeb a cistigat Raliul San Remo

Sebastien Loeb a cistigat Raliul San Remo

Raliul San Remo, cea de-a 11-a etapa a Campionatului Mondial de Raliuri, a fost cistigat de pilotul francez Sebastien Loeb (Citroen Xsara). Loeb a fost urmat de compatriotul sau Gilles Panizzi (Peugeot 206), la 28 de secunde si trei zecimi, si de estonianul Markko Martin (Ford Focus WRC), la 54 de secunde si sase zecimi.

Petter Solberg a facut „pana prostului“

La Raliul San Remo au abandonat 16 echipaje, printre pilotii care nu au mai ajuns la final numarindu-se si Petter Solberg (Subaru Impreza), Marcus Gronholm (Peugeot 206), Mikko Hirvonen (Ford Focus RS WRC) si Toni Gardemeister (Skoda Fabia WRC).

Actualul campion mondial, Marcus Gronholm, a pierdut o roata in ultima proba speciala si a abandonat dupa ce se situa pe locul al treilea in clasamentul cursei.

Petter Solberg nu a putut trece linia de sosire in cea de-a doua zi de concurs deoarece a facut „pana prostului“. Masina lui Solberg, Subaru Impreza, a ramas fara benzina la doar citiva kilometri de parcul inchis. Un incident asemanator a mai avut loc anul acesta, in Turcia, avindu-l ca protagonist pe Sebastien Loeb, francezul de la Citroen urmind o directie gresita citiva kilometri, ceea ce a fost de ajuns pentru a goli rezervorul masinii sale inainte de a termina cursa.

Aproape de abandon s-a aflat si Didier Auriol de la Skoda, motorul Fabiei sale fumegind si terminind cursa fara presiune hidraulica.

Burns conduce in clasamentul general

In clasamentul general al pilotilor, conduce britanicul Richard Burns (Peugeot 206), cu 57 de puncte, urmat de Sebastien Loeb, cu 55 de puncte, si de spaniolul Carlos Sainz (Citroen Xsara), cu 53 de puncte. La constructori, lider este Citroen, cu 125 de puncte, pe urmatoarele doua locuri situindu-se, in ordine, Peugeot, cu 121 de puncte, si Subaru, cu 76 de puncte.

Ford ar putea renunta

„Echipa Ford nu poate garanta participarea sa in editia din 2004 a Campionatului Mondial de Raliuri“, a spus directorul acestei grupari, Malcom Wilson. Acesta a explicat ca echipei Ford ii va fi aproape imposibil sa-si asigure un buget pentru participarea la Campionatul Mondial din 2004, iar pe de alta parte, Ford s-a opus calendarului de anul viitor, care prevede 16 curse. Calendarul pentru 2004 s-a extins de la 14 la 16 etape, iar echipelor li s-a impus limitarea de la trei echipaje, pina in prezent, la doua.

Hyundai, care nu a participat, la sfirsitul saptaminii trecute, la Raliul San Remo, a anuntat deja ca va renunta sa participe la sezonul 2004. Va reaparea in schimb Mitsubishi, in urma unei absente de un an.

In cazul in care Ford va renunta la editia din 2004 a Campionatului Mondial de Raliuri, in competitie vor fi inscrise doar cinci echipe: Peugeot, Citroen, Subaru, Mitsubishi si Skoda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS