11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportIn fata cui am cistigat?

In fata cui am cistigat?

Sfirsitul saptaminii trecute a adus, in sfirsit, bucurie in inimile suporterilor din Craiova, echipele din Baniei care evolueaza in primele doua esaloane, Universitatea si Extensiv, au avut evolutii bune si astfel si-au imbogatit zestrea de puncte in clasamentele ligilor respective.

Dupa rusinea de la Petrosani, unde Universitatea a fost eliminata de proaspat promovata in B Jiul, a urmat, la doar o zi diferenta, meciul cu „lanterna rosie“ de atunci a campionatului, Petrolul. Rezultatul este cunoscut, 1-1, si daca la 1-1 arbitrul n-ar fi anulat oltenilor un gol perfect valabil (McBreen), probabil ca altul ar fi fost rezultatul final. Din acest punct de vedere, antrenorii si jucatorii au dreptate cind afirma la unison ca la Ploiesti a fost viciere de rezultat.

Pentru suporterii atenti la evolutia echipei Universitatea, ramin citeva intrebari fara raspuns, deocamdata. Ce s-a intimplat miercurea trecuta la Petrosani, cum a fost posibil ca timp de 85 de minute Universitatea sa nu poata macar egala? Sa nu-i fi interesat Cupa Romaniei? E greu de crezut… Vineri, adica doar dupa o zi de odihna si antrenament, oltenii smulg un punct la Ploiesti. Explicatia metamorfozei? Ne-a oferit-o intr-un fel un suporter care a urmarit ultimele doua partide ale oltenilor: „Am vazut miercuri o echipa care parca juca in A, Jiul, iar vineri o formatie – Petrolul – care parca era in B“.

La Ploiesti, apele erau mai involburate ca oricind, iar in teren jucatorii petrolisti n-au inteles mare lucru din ceea ce se intimpla la nivel de sefi si suporteri, de multe ori dind impresia ca nu stiu pe care parte a galeriei si a conducerii sa multumeasca. Important a fost finalul: Petrolul a scapat de „Flocea“, iar Universitatea si-a ameliorat putin „adevarul“ (de la -4 la -3).

Bucurie mare a fost si in Parc, unde Extensiv a reusit sa sparga gheata, adica sa obtina prima victorie, 2-0 cu Cimentul Fieni. Si astfel, Extensiv a parasit zona nisipurilor miscatoare. Cel mai bine a caracterizat echipa din Fieni chiar antrenorul ei, M. Ghergu: „N-avem ce cauta in Divizia B!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS