10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomania a cistigat bronzul

Romania a cistigat bronzul

• Echipa noastra le-a avut in componenta pe atletele oltence Luminita Talpos, Constantina Dita – Tomescu si Nuta Olaru, precum si pe Mihaela Botezan si Iulia Olteanu • Aceasta performanta a fost premiata de organizatori cu 9.000 de dolari

Romania a ocupat locul trei in clasamentul final al Campionatului Mondial de semimaraton, care s-a desfasurat la Vilamoura (Portugalia). Echipa Romaniei, avindu-le in componenta pe atletele oltence Luminita Talpos, Constantina Dita – Tomescu si Nuta Olaru, precum si pe Mihaela Botezan si Iulia Olteanu, a ocupat locul trei, cu timpul total de trei ore, 35 de minute si 7 secunde.

In cadrul acestei competitii s-au desfasurat doua curse, la feminin si la masculin. Pe linga rezultatele individuale, s-a stabilit un clasament pe echipe, in functie de rezultatele obtinute de primii trei sportivi clasati din fiecare echipa.

Cel mai bine clasata sportiva romana a fost Constantina Dita – Tomescu, care a ocupat locul 5 in cursa feminina, cu timpul de o ora, zece minute si cinci secunde. Al doilea rezultat luat in considerare a fost locul 15, ocupat de Luminita Talpos, cu timpul de o ora, 12 minute si doua secunde, ultimul rezultat luat in calcul pentru clasamentul final fiind locul 23, obtinut de Nuta Olaru, care a fost cronometrata cu timpul de o ora si 13 minute. Atletele Iulia Olteanu si Mihaela Botezan nu au mai luat startul in cursa.

Primul loc in clasamentul pe echipe a revenit Rusiei, cu timpul total de trei ore, 30 de minute si 16 secunde, urmata de Japonia, cu trei ore, 34 de minute si 23 de secunde.

Cursa feminina a fost cistigata la individual de sportiva britanica Paula Radcliffe, cu timpul de o ora, sapte minute si 35 de secunde, care si-a asigurat, astfel, cel de-al treilea titlu mondial la semimaraton.

Cursa masculina a fost cistigata la individual de kenyanul Martin Lel, cu timpul de o ora si 49 de secunde.

Premiile acordate de organizatori sint urmatoarele: la individual: locul 1 – 30.000 de dolari, locul 2 – 15.000 de dolari si locul 3 – 10.000 de dolari; pe echipe: locul 1 – 15.000 de dolari, locul 2 – 12.000 de dolari si locul 3 – 9.000 de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS