10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIngrid Radu, o speranta a tenisului romanesc

Ingrid Radu, o speranta a tenisului romanesc


Ingrid Alexandra Radu, sportiva la CS Triumf 2000 Craiova, se anunta, la doar zece ani, o speranta a tenisului romanesc. Craioveanca este lidera in ultimul clasament de simplu feminin, categoria opt-zece ani, intocmit de FRT, acumulind dupa zece concursuri 1.646 de puncte.

In utimii trei ani, ea a participat la 41 de turnee la categoria sa de virsta, dar si la 20 de concursuri de categoria 11-12 ani si la doua de 13-14 ani. In total, tinara tenismena a cistigat, la categoria opt-zece ani, 16 turnee, dintre care unul in Italia, si a ocupat de cinci ori locul secund, la categoria imediat urmatoare putindu-se lauda cu un loc intii, un loc doi si trei locuri trei. A participat, de asemenea, la trei turnee de calendar ETA (Federatia Europeana de Tenis), doua in Italia si unul in tara, ajungind de doua ori in optimi de finala, dupa ce a depasit tenismene valoroase din Italia, Norvegia, Franta si Turcia. Craioveanca a sustinut ulima sa competitie pentru categoria opt-zece ani la Pitesti, la Trofeul „Babolat“, unde s-a impus fara probleme, depasind-o in finala cu 6-4, 6-2, pe localnica Andreea Ghinescu, numarul trei in clasamentul national al lunii septembrie.

Cu o asemenea experienta competitionala in spate, Ingrid urmeaza sa faca pasul spre noua categorie de virsta, care nu-i este deloc straina, instructorul sau, Constantin Stanescu, cel care i-a pus de altfel racheta in mina, fiind convins ca performantele elevei sale nu se vor opri aici. Iar daca aceasta va fi sprijinita suficient pentru a putea lua parte la toate turneele programate in tara si in strainatate, poate sa devina repede un nume nu numai in tenisul romanesc, ci si in cel mondial.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS