10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGhinionul lui Dinamo Kiev s-a numit Vieri

Ghinionul lui Dinamo Kiev s-a numit Vieri

Etapa a doua din faza grupelor Ligii Campionilor a debutat marti seara cu meciurile din cadrul grupelor A, B, C si D. In cele opt partide care s-au jucat marti nu s-a inregistrat nici o surpriza, favoritele respectindu-si blazonul.

Totusi, Bayern München nu a reusit sa o depaseasca pe mult mai slab cotata Anderlecht Bruxelles, incheind la egalitate, 1-1, intilnirea disputata in Belgia. Mentionam insa ca bavarezii au jucat in inferioritate numerica din minutul 35, cind atacantul Claudio Pizarro a fost eliminat. De asemenea, Arsenal Londra nu a obtinut decit o remiza alba in partida de la Moscova, cu Lokomotiv, insa o contributie importanta la pastrarea imaculata a tabelei de marcaj au avut-o cei doi portari, Ovcinnikov si Lehmann, care au facut adevarate minuni inre buturi.

Pentru romani nu a fost o seara fericita, atit Dinamo Kiev, unde evolueaza Tiberiu Ghioane si Florin Cernat, cit si Galatasaray Istanbul, formatie la care joaca Gabriel Tamas si Ovidiu Petre, fiind infrinte cu acelasi scor, 2-1, de catre Internazionale Milano si, respectiv, Real Sociedad.

Grupa A

Dupa cum incepuse partida de la Bruxelles, se parea ca Bayern München nu va avea nici o problema sa o invinga pe Anderlecht. Din pacate pentru echipa teutona, chiar propriul sau atacant, Claudio Pizarro, i-a facut viata grea, acesta primind stupid doua cartonase galbene si fiind eliminat in minutul 35. Gazdele au deschis scorul in minutul 53, prin Mornar, iar Roque Santa Cruz a egalat in minutul 74, stabilind astfel si scorul final: 1-1.

In cealalta partida din grupa A, Celtic Glasgow si-a dominat clar adversara, Olympique Lyon, dar nu a reusit sa inscrie decit spre final, prin Liam Miller (’70) si Chris Sutton (’78). Ambele goluri au fost marcate din centrarile lui Larsson, care a mai obtinut si un penalti (’41), irosit insa de Thompson.

Grupa B

Dinamo Kiev a trecut pe linga un rezultat de prestigiu in partida pe care a disputat-o marti, la Milano, cu Internationale. Desi italienii au deschis scorul in minutul 23, Adani trimitind in plasa dupa ce si-a potrivit balonul cu mina, elevii lui Aleksei Mihailicenko au controlat ostilitatile din teren, reusind sa puna deseori in pericol poarta lui Toldo. Dinamo a egalat in minutul 34, centrarea de pe stinga a romanului Tiberiu Ghioane fiind respinsa gresit de Toldo pina la Fedorov, care a indeplinit o simpla formalitate. Italienii au invins cu noroc, Vieri reluind cu capul, in ultimul minut de joc, o centrare din lovitura libera de pe stinga. Daca Tiberiu Ghioane a jucat tot meciul, fiind unul dintre cei mai buni jucatori de pe teren, celalalt roman al echipei Dinamo Kiev, Florin Cernat, a fost rezerva si nu a evoluat nici un minut.

Tot in grupa B, Lokomotiv Moscova si Arsenal au incheiat la egalitate, 0-0, dupa o partida antrenanta in care s-au remarcat cei doi portari Ovcinnikov si Lehmann.

Grupa C

Deportivo La Coruna au avut un meci usor marti, adversara sa, PSV Eindhoven, parind ca nu s-a obisnuit deocamdata cu rigorile Ligii Campionilor. Portarul Waterreus, pus deseori la incercare de iberici, a fost invins pentru prima oara de Sergio (’20), mingea sutata de acesta din lovitura libera de la 25 de metri fiind deviata inselator de zidul olandez. Scorul final al partidei, 2-0, a fost stabilit in minutul 51 de catre Pandiani, care a transformat un penalti obtinut de Valeron.

In cealalta partida din grupa C, AS Monaco s-a distrat cu grecii de la AEK Atena, pe care i-a invins cu 4-0. Scorul a fost deschis de Giuly (’23), spaniolul Fernando Morientes a marcat si el de doua ori (’27, ’57), iar Prso a inchis tabela cu patru minute inainte de finalul meciului.

Grupa D

Chiar daca a fost sustinuta de 20.000 de suporteri fanatici, Olympiakos Pireu a fost infrinta, cu 2-1, de catre Juventus. Grecii au deschis scorul in minutul 11, cind Ieroklis Stoltidis a reluat cu capul centrarea perfecta a lui Karembeu si, cu toate ca i-au blocat destul de bine pe elevii lui Marcello Lippi, nu l-au putut impiedica pe Pavel Nedved sa faca un meci mare. Mijlocasul ceh a trimis doua „torpile“ din afara careului mare (’21, ’79) si astfel Juventus a cistigat cu 2-1.

In meciul Galatasaray – Real Sociedat, antrenorul turcilor, Fatih Terim, l-a aruncat in lupta inca din primul minut pe fundasul roman Gabriel Tamas, pastrindu-l pe banca de rezerve pe Ovidiu Petre. Dupa numai trei minute de la startul partidei, Terim a regretat ca i-a acordat credit lui Tamas, Nihat trecindu-i mingea printre picioare fundasului roman si centrind in careu pentru Kovacevici, care a inscris din apropiere. Terim l-a scos la pauza pe Tamas, iar Hakan Sukur a egalat in minutul 61, reaprinzind astfel sperantele in inimile celor 40.000 de suporteri de pe „Ali Sami Yen“. Bucuria turcilor nu a durat decit 11 minute pentru ca Xabi Alonso a inscris cu capul in urma unui corner.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS