11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDoar CFR a spart gheata

Doar CFR a spart gheata

Etapa a patra a fost de bun augur pentru Armata, care si-a pastrat pozitia de lidera, si pentru CFR, care a spart gheata, acumulind primul punct din acest sezon. Din pacate, Electro a avut aceeasi soarta ca si pina acum, scapind printre degete si remiza care parea la un moment dat sigura.

Armata – Oltchim Vilcea 1-0

„Militarii“ nu se dezmint si confirma forma buna in care se afla, reusind sa depaseasca vineri si pe Oltchim Vilcea, o formatie incomoda. Elevii lui Marian Voicu au facut eforturi deosebite in aceasta confruntare, golul lui Burghiu, din minutul 40, fiind decisiv in obtinerea celor trei puncte. A fost un meci dificil, gazdelor, desi s-au aflat majoritatea timpului la timona, fiindu-le extrem de greu sa-si impuna jocul in fata unei echipe vilcene bine asezate in teren, care a stiut sa aglomereze spatiile din fata propriei porti. Cu ceva emotii pe final, gruparea din Valea Fetii a iesit cu capul sus din disputa cu Oltchim, pastrindu-si astfel, cel putin pina dupa derbiul din etapa urmatoare, cind „militarii“ vor intilni, tot acasa, pe Progresul Caracal, pozitia de lidera a clasamentului.

Electro – FC Olt 0-1

Formatia din Valea Rosie a ramas fara nici un punct si dupa aceasta etapa, complicindu-si si mai mult situatia. Trupa lui Nae Tilihoi a avut o evolutie slaba in partida cu FC Olt, dar, cum nici oaspetii nu au aratat prea multe, un rezultat de egalitate ar fi fost echitabil. Insa, cum s-a intimplat si in confruntarea cu Dunarea Zimnicea, pe final, vizitatorii au punctat decisiv (M. Ion, ’88), ducindu-i pe craioveni la un apasator -6 in clasamentul „adevarului“. Electro stationeaza pe ultima pozitie a clasamentului, echipa parind incapabila sa se redreseze in viitorul apropiat. Mai mult, in confruntarea urmatoare, cea de la Calafat, cu Dunarea, „principalul“ Tilihoi nu se va putea baza pe doi componenti de baza, Minoiu si L. Tilihoi, ambii fiind eliminati in partida de vineri.

Videle – Stiinta CFR 1-1

In deplasarea de la Videle, gruparea de pe „Depou“ a reusit primul punct din acest sezon, reducind astfel si din handicapul de la „adevar“. Trupa lui Florin Ispas a avut o evolutie curajoasa, reusind in multe rinduri sa-i surprinda pe „petrolisti“. Ceferistii au fost cei care au marcat primii, prin A. Popa (’43), acesta fructificind o centrare venita de la Oprea. Dupa pauza, gazdele s-au aruncat in atac, fortind egalarea, fapt ce le-a convenit craiovenilor, ale caror contre au fost extrem de periculoase. Numai ca jucatorii Stiintei s-au intrecut in ratari, irosind chiar doua situatii de singur cu portarul, in timp ce Petrolul a reusit sa egaleze prin Botea (’70). Acesta l-a invins pe Badescu, care a facut de altfel o partida foarte buna, cu un sut de la 20 de metri. Etapa viitoare, oltenii vor intilni acasa pe Turris Magurele, echipa situata pe pozitia secunda a clasamentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS